NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés

Lassan minden napra jut valami hasonló.

A Momentumhoz eljutott információk alapján nem csak a teljes magyar gyorsforgalmi úthálózat karbantartását, hanem idén októbertől a teljes magyar útdíjbeszedést is privatizálni akarja az Orbán-kormány - olvasható a párt pénteken kiadott sajtóközleményében.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Tompos Márton, a Momentum szóvivője közös sajtótájékoztatójukon ismertették a Momentumhoz eljutott információkat.

Hasonlóan az egyetemekhez vagy a MOL- és Richter-részvényekhez, a magyar kormány a 2022-es választás előtt az útdíjbeszedést és az úthálózat karbantartását is privatizálni készül - mondta Fekete-Győr

Nem kis pénzről van szó
fotó: Tánczos Mihály

Tompos Márton szóvivő hozzátette: több mint 2000 kilométernyi úthálózat karbantartását szervezik ki. A hozzánk eljutott információk alapján már előre tudják, ki fogja nyerni az erről szóló pályázatot. Az értesüléseink szerint három kiszemelt van: a Duna Aszfalt, a Colas és a Strabag, győztesnek pedig az elsőt, Szíjj László cégét szemelték ki.

Ráadásul az ennek fedezetéül szolgáló útdíj beszedését is magánkézbe adnák októbertől: a párt információi szerint egy magyar multi és egy Rogán-közeli cég konzorciuma végezné a tevékenységet. Információink szerint ennek a két cégnek a konzorciuma megemelt, 10-12%-os jutalékért fogja elvégezni a munkát, valódi verseny nélkül.

Így pedig több tucatnyi, jelenleg az állami útdíjfizetési rendszerbe beszállító magyar kisvállalkozást is tönkretesznek, hogy haveri cégeket részesítsenek előnyben - hangzott el.

Fekete-Győr András felszólította Frédéric Gardést, a Colas francia anyavállalatának elnök vezérigazgatóját, valamint Thomas Birtelt, a Strabag anyavállalatának vezérigazgatóját, hogy ne vegyenek részt az ország kifosztásában, ne adjanak be pályázatot, az ugyanis csak az előre leosztott végeredmény legitimálására szolgálna.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben