NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Momentum: Politikai mocsok akadályozza a szabad véleménynyilvánítást Szombathelyen

A Momentum közleménye

A mai napon kötetlen beszélgetésre hívott minket Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő a szombathelyi könyvtárba. A rendezvényre egyre többen jelezték részvételi szándékukat, majd az esemény napján, délelőtt a könyvtár vezetése váratlanul kijelentette: technikai okok miatt mégsem engedik megtartani a gyűlést .

A Fidesz retteg. Retteg, mert jól tudják, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozással lehetőség nyílik arra, hogy a korrupt politikusokat, akik saját népük elől lopnak el sok száz millió forintot, bíróság elé állíthassuk.

Ez az eset egyébként Bicske és Sopron után már a harmadik, ahol az utolsó pillanatban úgy dönt a hatalom, hogy nem enged kulturált körülmények között megtartani egy gyűlést. A felülről jövő, tiltó utasításnak pedig a városi könyvtárnak, a szabad tudás szimbólumának vezetősége is áldozatul esett.

A nevezett technikai ok akár egy rossz vicc is lehetne: hivatalosan nem tudják a lefoglalt termet kitakarítani. A nevetséges indoklást, melyre a kormányhatalom hivatkozni kényszeríti a könyvtár vezetését egyben felhívás is számunkra: ha engedjük, hogy a politikai mocsok itt maradjon, akkor az emberek számára nem marad hely!

Ezért a Momentum szombathelyi szervezete arra kéri az érkezőket: hozzanak magukkal seprűt, felmosót! Mi is így fogunk tenni. Takarítsuk el együtt az elmúlt évek szemetét!

Lukács Dániel
alelnök,
Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezet

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik