NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Momentum: A Fidesznek ma Szombathelyen nincs mondanivalója számunkra

A szombathelyi szervezet elnöke is reagált arra, hogy Balázsy Péter szerint csak politikai hisztériakeltés volt a polgármesterjelölti vita kérdése.

Közlemény:

Döbbenten olvastuk a mai fejleményeket a polgármester-jelölti vitával kapcsolatban, miszerint Balázsy Péter, a Fidesz jelöltje nem kíván rajta részt venni.

Mi a Momentumban mindig arra kérjük szimpatizánsainkat, merjenek és akarjanak érvelni, mert a vitakultúra az egyik olyan dolog ma Magyarországon, amit a Fidesz lépésről-lépésre kiirtott a közösségekből.

A történelem korai időszakában a fiataloknak még tanították az érvelést, létezett “szónoklattan”, és csak a legjobban érvelő politikusok tudtak valódi népszerűséget szerezni maguknak. A színvonalas beszédekkel párhuzamosan a vita “műfaja” is csiszolódott, és a modern, szélesedő médiában az igazi vezetők valódi eszmecseréket és érveléseket folytattak, személyeskedés nélkül, a másik fél meghallgatásával, logikusan felépített mondanivalóval, higgadt szempontokkal és nagyon gyakran frappáns, humoros visszavágásokkal.

A Fidesz viszont úgy gondolja, nincsen mondanivalója a szombathelyiek számára. Nem kívánnak sem a problémákkal, sem azok megoldásával foglalkozni. Ezzel a gőggel, ezzel az arroganciával nem lehet, nem szabad egy megyeszékhelyet vezetni. A sikeres városirányításhoz párbeszéd, ötletek, valamint konszenzus kell. Ez az, ami az elmúlt 9 évben is hiányzott - így vált Szombathely gazdátlan, koszos, elhanyagolt településsé.

Október 13-án nem csak képviselő-jelöltekről, és polgármesterről fogunk szavazni, hanem arról is, hogy végleg szakítunk-e az eszmecserékkel, a vitakultúrával, az érveléssel, és elsüllyedünk a gyűlölet és az agresszió mocsarában, vagy közösen, a szombathelyiekkel együtt elkezdhetünk egy modern, békés, európai várost építeni! Éljen Szombathely!

Nagy Donát
elnök, Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezete

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen