NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Momentum is beszállt a szombathelyi, baloldali választási szövetségbe

Négy párt és egy civil szervezet fogott össze, eddig. De még várják a jelentkezőket.

Ahogyan várható volt, a Momentum és csatlakozott az Éljen Szombathely Egyesület által szervezett választási szövetséghez, a cél a jövő évi önkormányzat választás. Azért volt várható, mert a Momentum is a tagja volt egy ilyen összefogásnak nemrég, aminek eredményeként László Győző a derkovitsi időközi választáson megverte a Fidesz jelöltjét.

Balról Lukács Dániel, Gömböcz Zoltán, Bokányi Adrienn, Tóth Kálmán
fotó: Nagy Jácint

Az Egyesület először az LMP-vel

2018.11.15. 21:57

Közösen indul az önkormányzati választásokon Szombathelyen az Éljen Szombathely! és az LMP

/ közélet 2 hsz. /
Érdekes szövetség!
, aztán az MSZP-vel
2018.11.30. 14:46

Új párttal bővült az Éljen Szombathely Egyesület és az LMP választási szövetsége

/ közélet 8 hsz. /
És január végéig még sok minden történhet.
, majd a DK-val
2018.12.06. 20:45

A DK is csatlakozott az Éljen Szombathely Egyesület választási szövetségéhez

/ közélet 10 hsz. /
És még mindig várják a jelentkező szervezeteket.
állapodott meg, így már négy párt is egy civil szervezet alkotja a csoportot.

A mai sajtótájékoztatón először Momentum szombathelyi alelnöke, Gömböcz Zoltán szólított fel mindenkit hogy félre az apátiával, a langyos víz kellemes melegével, nem elég, ha egy kedves, segítőkész, aranyos bácsi vezeti a várost. Innovatív gondolkodásmód, fiatalos lendület és a jövő építése kell.

Sajtótájékoztató a Berzsenyi téren
fotó: Nagy Jácint

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy az országban nincs még egy ilyen szövetség, világos alternatívát nyújtanak a városfejlesztésre, megfelelő jövőképet mutatnak fel. Megemlítette, hogy a hétfői közgyűlésen világosan látszott, miben különböznek a jelenlegi városvezetéstől.

Kijelentette, történelmi bűnt követett el a Fidesz, az elmúlt négy évben valósba soha nem látott mennyiségű fejlesztési pénz érkezett a városba, ők azonban elpazarolták, értelmetlen, haszontalan fejlesztésekre költötték. Olyanokra, amik később is csak viszik a pénzt, vagy nem látható a céljuk.

A sportkomplexumnál bebizonyosodott, hogy valóban félmilliárddal kell kisegíteni évente a működését, a Schrammel-gyűjteményt is folyamatosan finanszírozni kell, pedig biztos, hogy nem az lesz a város turistacsalogató létesítménye. A Gothard-kastély tervezett 2,7 milliárdos felújításának pedig nem látják az értelmét.

A háttérből rendőrök biztosították az eseményt
fotó: Nagy Jácint

Kijelentette, rossz helyre teszik a hangsúlyokat, és ezen akar változtatni a szövetség. Ahogyan ígérték, január végén bemutatják a közös képviselőjelölteket és a polgármester-jelöltet is.

Lukács Dániel, a Momentum helyi alelnöke szerint az időközi választás eredménye lehet a példa mindenki számára, egy jó jelölt indult egyedül a Fidesz ellen, és győzött. Kijelentette, hogy meghirdetik a Várost építünk tervet, és ehhez várják az ötleteket javaslatokat, majd ezekből gyúrják össze a választási és ciklusprogramot.

Az egyesület várja a további jelentkezéseket
fotó: Nagy Jácint

Bokányi Adrienn, a egyesület alelnöke a környezetvédelmet emelte ki. Mint mondta, kiderült, hogy Szombathely az országban a legszennyezettebb levegőjű város, a közgyűlésen elhangzott, hogy itt a legtöbb a légúti megbetegedés. De nem történik semmi a Falco-gyárral szemben, ráadásul a Fidesz megszavazta, hogy újabb egy évre kössenek szerződést a füstokádó buszokat használ ÉNYKK-val.

Pedig ugyanez a cég Zalaegerszegen már hét éve bioüzemanyaggal működő buszokat használ, egy ilyen busz évente 22 tonnával kevesebb széndioxidot bocsát ki a hagyományos buszoknál. Hangsúlyozta, valódi ökoprogramra van szükség.

Tóth Kálmán a végén még hozzátette, továbbra is várják a szervezetek jelentkezését a szövetségbe.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György