NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Lemondásra és távozásra szólította fel Molnár Miklós alpolgármestert egy civilnek mondott szervezet

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a Fidesz városi alelnöke vezeti.

Miután ma délelőtt Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megvonta Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) hatásköreit

2019.01.14. 09:58

Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

/ közélet 25 hsz. /
Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert.
, egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy még szombaton lemondásra és távozásra szólította fel Molnárt a Polgári Egyesület Szombathelyért nevű szervezet. A nyílt levelet a megyei napilap közölte.

Horváth Csaba, az egyesület elnöke 2010-ben fideszes képviselőként a közgyűlésben
fotó: Mészáros Zsolt

Az egyesület levelében visszaköszönnek azok a mondatok, amelyeket Puskás Tivadar a múlt heti rendkívüli közgyűlésen mondott. Ez volt az a közgyűlés, amit az ellenzéki képviselők kezdeményeztek, ahol a Fidesz-frakció nem jelent meg, és Molnár Miklós megszavazta a napirendet. Így a Fideszen kívüli többség el tudta fogadni a határozatot, ami megtiltja az önkormányzati cégek vezetőinek, hogy alkalmazzák a túlóratörvény rendelkezésit.

A közgyűlésen a polgármester azzal érvelt, hogy értelmetlen elfogadni a határozatot, az önkormányzati cégek eddig sem túlóráztatták sokat alkalmazottaikat, és ezek után sem tervezik azt.

A Polgári Egyesület Szombathelyért levelében hasonlókat ír:

Meggyőződésünk, hogy az ellenzék képviselői az általuk hangoztatott szakmaiságot teljes egészében mellőzve hozták meg döntésüket. A megszületett határozat pedig értelmetlen. A nyilvánosságra került adatok szerint ugyanis a szombathelyi önkormányzati cégek nagy részénél egyáltalán nem volt túlóráztatás, a többinél pedig nem hogy a 250 órát, de a 30-at is alig érte el az egy főre jutó éves túlmunkaórák száma. Nyilvánvaló tehát, hogy ami a rendkívüli közgyűlésen történt, az semmi másról nem szólt, mint hogy a szocialisták és a Jobbik központi utasításra ürügyet találjanak a helyi városvezetés támadására.

Aztán rátérnek Molnár szerepére:

Minderre nem kerülhetett volna sor, ha Molnár Miklós alpolgármester nem szavazza meg az előterjesztett napirendet. A történteket nehéz másként értelmezni, mint hogy Molnár a Jobbikkal összenövő szocialisták oldalára állt. Elárulva ezzel a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat, akiknek a bizalma így véglegesen és helyrehozhatatlanul megrendült benne. Ezennel felszólítjuk Molnár Miklóst, hogy haladéktalanul mondjon le alpolgármesteri tisztségéről és képviselőségéről egyaránt!

Meg is indokolják a lemondásra való felszólításukat:

A lemondással a Pro Savaria Egyesület előtt megnyílik a lehetőség, hogy Molnár helyére másik tagot delegáljon a közgyűlésbe. Olyan embert, aki a keresztény-polgári elvekhez hűséges, és aki valóban hitelesen és becsületesen tudja képviselni azt, ami civil szervezetük nevében is benne foglaltatik: Pro Savaria, azaz Szombathelyért.

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a volt fideszes városi képviselő, Horváth Csaba vezeti. Horváth 2014-ben indult ugyan a választásokon, de nem jutott be a közgyűlésbe.

A szombathelyi Fidesz 2017-ben megválasztott elnöksége, balszélen Horváth Csaba
fotó: Forrás: Facebook / Szombathelyi Fidesz

Horváth Csaba jelenleg a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke, 2017. szeptemberében választották meg

2017.09.05. 19:00

Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt

/ közélet /
Ma tartottak tisztújítást.
. Mellette a Prenor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság Fidesz által delegált tagja.

Az egyesület oldalán egyébként tevékenységnek nincs nyoma, a legördülő menük alatt nincs semmi, az egyetlen tartalom egy 2014-es galéria az egyik taggyűlésükről.

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nth* *gy h*t* *zt m*r *lv*st*m v*ln*, cs*k *pp*n n*m *rk*z*tt ...
Újabb nagy adag orosz vakcina indult útnak vasárnap Magyarország felé
gaful: * k*n** v*kc*n* s*mm*v*l s*m r*ssz*bb,m*nt * t*bb*!* f*l Sz*rb**...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Vasi: *tt n*m *s *z * l*gn*gy*bb pr*bl*m*,h*gy k*t m*v*l *lt*n*k b*, h...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
fgzb: M**t*n sz*nt* * t*lj*s s*jt* * t* k*z*t*kb*n v*n, *m*t *l*p*s*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
angelica: G*nd*l*m *z cs*k *nny*t j*l*nt, h*gy * k*n** v*kc*n* *s m*gk*pj*...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?