NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Molnár Miklós: Ahol vezetési válság van, ott nem lehet dolgozni

A mérleg nyelvét jelentő szombathelyi alpolgármester egy nyílt levél apropóján elkezdte borogatni a bilit. Mondhatni: helyzet van.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , a közelmúltban a Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezet a megyei napilapban egy nyílt levelet jelentetett meg, amely gyakorlatilag megismétli Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő – szintén a Vas Népében megjelent – vádjait, mely szerint Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) azzal, hogy a múlt közgyűlésen megszavazta a napirendet, elárulta a polgári oldalt.

Ma a témában sajtótájékoztatót tartott Molnár, amelynek az apropója a fent említett nyílt levél volt, de sok más is előkerült, és a megjelent újságírókban nem maradt kétség afelől, hogy kenyértörésre került sor közte és a városvezetés között.

És nem is úgy tűnik, mintha ez a konfliktus feloldható lenne.

A nyílt levél kapcsán Molnár Miklós közölte, hogy a mai sajtótájékoztatóra meghívta Horváth Csabát, Polgári Egyesület Szombathelyért elnökét, korábbi fideszes városi képviselőt, aki nem jött el, és korábban az utolsó pillanatban lemondott egy megbeszélt találkozót is.

Az alpolgármester arra szeretett volna választ kapni, hogy a levelet valóban az egyesület írta-e, vagy valakik „belebuheráltak”.

A levél tartalmát ugyanis méltatlannak tartja egy keresztény értékeket valló szervezettől, egyben felszólította őket a bocsánatkérésre.

Az érintett egyesület – tudtuk meg – az elmúlt években 1 millió 140 ezer forint támogatást kapott a várostól, még Brüsszelben is járt kirándulni az EP-ben, de korábban soha nem nyilvánult meg politikai ügyekben.

„Miért pont most teszi ezt meg?” – tette fel a költői kérdést Molnár, hogy a sorok között sugallja a választ: azt a bizonyos „belebuherálást.”

Egyébként úgy tudja, hogy az egyesületben, amely „tele van jó szándékú emberekkel” is feszültséget okozott a levél.

Lapunk arról érdeklődött, hogy – tekintettel a városvezetésben tapasztalható feszültségekre – Molnár Miklós milyen forgatókönyvet tud elképzelni a jövőre.

„Polgármester úr láthatóan menekül a nyilvánosság elől” – mondta válaszában a politikus. Ő maga szeretné egy nyilvános közgyűlésen szembesíteni Puskás Tivadart az elhangzott valótlanságokkal, de egyelőre a polgármester nem akarja összehívni azt.

Molnár úgy véli, nem ő, hanem a polgármester szegte meg, ha úgy tetszik, árulta el a közöttük levő szerződést, amelynek a leglényegesebb pontja, hogy előzőleg egyeztetett ügyekben szavazatával támogatja a városvezetést.

„Nem tudom mi lesz, láthatóan teljes a zűrzavar” – kommentálta a helyzetet az alpolgármester, felvívva a figyelmet arra, hogy Puskás Tivadar, aki magához vonta a pénzügyeket, korábban – fogalmazzunk nagyon finoman – nem vett részt a költségvetés késztésében, merthogy afféle „protokoll polgármester” volt.

Molnár elég részletesen elmesélte, hogy az utóbbi időben hogyan romlott meg fokozatosan a közte és a városvezetés között a viszony, hogyan vezetett a mai, gyakorlatilag feloldhatatlannak tűnő konfliktushoz.

Ennek a részleteiben nem mennénk bele, ahogy abba sem, miként vélekedik a politikus a helyi Fidesz döntéshozatali mechanizmusáról és a városvezetései gyakorlatról.

„Ahol vezetései válság van, ott nem lehet normálisan dolgozni” – közölte Molnár Miklós, aki nem érti, hogy erre miért van szükség 8 hónappal az önkormányzati választások előtt.

Az alpolgármester világossá tette azt is: a jövőben más lesz a forgatókönyve a közgyűléseknek. Ő is visz be javaslatokat például a városi cégekkel és egyéb költségvetési tételekkel kapcsolatban, és elvileg minden képviselő meg tudja szavazni azokat.

Ennek egyelőre beláthatatlan következményei lennének.

Lapunk kérdésére kiderült: a Pro Savaria a közeljövőben dönti el, indul-e az őszi önkormányzati választásokon.

Érdekes fejlemény, hogy az egyesület korábbi jelöltjei közül az utóbbi hetekben már többeket megkeresett a Fidesz.

Molnár és a városvezetés konflikjtusáról részletesen itt olvashatnak:

Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert. „A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: T* p*d*g l*h*tt*k *r*sz-k*n* s*ggny*l**! V*l*szth*tt*k m*ly*k *z...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M* v*n * r*nd*lk*z*sb*n?...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M*ndj*k * h*z*gs*g j*bb*n f*j m*nt *z *g*zs*g! *n sz*r*nt *z *...
Orbán: „Oltva vagyok”
Katka: *tt*l f*gg m*ly*n*k *z *lv*r*s*k v*l*m*v*l sz*mb*n! Sz*rb**b*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Katka: *dr* *n *s *gy tr*ll, m*r *ln*z*st, m*rt m*nd*g h*ly*s*g*kk*l m*...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek