NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

Mobil kormányablak nyílik a szombathelyi Derkovits-lakótelepen – jelentették be a Fidesz jelöltjei

Márciusban a Fidesz képviselői még nemmel szavaztak a derkovitsi kormányablakra.

A Domusnál, a Fidesz által összehívott sajtótájékoztató helyszínén egy kormányablak-busz állt, amikor odaértünk. Oldalán nagy betűkkel hirdette a feladatát, így azonnal nyilvánvalóvá vált, miért is hívta össze a sajtót a kormánypárt.

Tavalyelőtt a kistelepülések kiszolgálójaként mutatták be a mobil-kormányablakot

Persze, mint mindennek, ennek is van előzménye. Tavaly ősszel, a derkovitsi időközi választás kampányában László Győző, az Éljen Szombathely jelöltje vette fel a választási ígéretek közé, hogy kormányablak nyílik majd a Domusnál, ami nem csak a Derkovitsot, hanem Oladot és az oladi lakótelepet is ellátja majd.

Kormányablak-busz a Domusnál
fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Idén márciusban, a Fideszen kívüli új többség megalakulása után a közgyűlésen szavaztak is róla

2019.03.14. 17:08

Kormányablak és közműszolgáltatók ügyfélszolgálata is lesz a szombathelyi Domus üzletközpontban

/ közélet /
A körzet városi képviselője javasolta, a közgyűlés új többsége elfogadta.
. Pontosabban arról, hogy a polgármesteri hivatal vizsgálja meg egy kormányablak létrehozásának lehetőségét, és azt is, hogy lehetséges-e, hogy a közműszolgáltatók egy közös ügyfélszolgálati irodát nyissanak ott. A javaslatot a közgyűlés új többsége akkor elfogadta, a Fidesz képviselői nem.

De tavaly júliusban arról is írtunk

2018.07.14. 07:29

Kormányablak-kisbusz indul Vas megyében

/ közélet /
Jánosházán adták át a járgányt. Sajnos a menetrendjét nem találtuk meg.
, hogy Jánosházán átadtak egy kormányablak-buszt, aminek azt a feladatot szánták, hogy időnként ellátogasson a kisebb településekre is, megkönnyítve ezzel azok ügyintézését, akik nehezen utaznak. Akkor hétheti gyakoriságról beszéltek.

Most Lendvai Ferenc a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője és Balázsy Péter polgármester-jelölt a két derkovitsi képviselőjelöltjük, Melega Miklós és Janzsó Zoltán társaságában jelentette be, hogy a jövő héttől hetente egyszer, csütörtökönként a Domusnál lesz az okmányablak-busz. Páros heteken 12 és 15 óra között, páratlan heteken 9-től 12 óráig.

Levelet írtak Harangozó Bertalannak

Lendvai elmesélte, hogy ehhez Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak írtak levelet, aki hozzájárult a busz használatához. Balázsy Péter mindehhez hozzátette, hogy a felelős városvezető azt ígéri meg, amit teljesíteni is tud, a mobil kormányablak arra is jó lesz, hogy felmérje az igényeket, és a tapasztalatok alapján később, ha igény lesz rá, ki lehet alakítani az állandó kormányablakot is.

Melega Miklós, Balázsy Péter, Lendvai Ferenc és Janzsó Zoltán a Domusnál
fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Balázsy megjegyezte, a Domus épülete magánkézben van, a közterületre tudnak tervezni, és azt is megígérte, hogy a Domusnál új közösségi teret alakítanak ki.

Nemény szerint a derkovitsiak többet érdemelnek

A sajtótájékoztató után lapunkat megkereste Nemény András, az Éljen Szombathely frakcióvezetője, polgármesterjelöltje, aki elmondta, hogy szerinte ez az egész bohóckodás, kampányfogás. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi kampányban azt ígérte meg a Fidesz, hogy mobil kamerákkal figyelik majd a lakótelep rendjét, a választások után ezek a kamerák eltűntek, azóta sem tértek vissza a Derkovitsra.

Elmondta, hogy tervben van a kormányablak és a közműszolgáltatók ügyfélirodája, ehhez már helyiséget is találtak, komoly tárgyalásokat folytatnak a megvalósításról. Kijelentette, a derkovitsiak megnyugodhatnak, sínen van az ügyfélszolgálat és a kormányablak megvalósítása.

Hozzászólások (34)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak