NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Ez Körmend!

Legyőzte a tabella első Albacomp csapatát a MJUS-Fortress Körmend. Annak ellenére sikerült a bravúr, hogy a székesfehérváriak 10 pontos vezetést szereztek a meccs derekán.

Őrületes hangulatban, teltház előtt feszült egymásnak a Körmend és az Albacomp. Crocker meccsnyitó kosarára röviddel azután Ferencz válaszolt egy triplával. Magas fokon égett a meccs lángja. A gyors tempónak azonban, a körmendi oldalon, sorra elrontott támadások lettek az eredményei. Alig négy perc telt el a mérkőzésből, máris időt kért Sabáli Balázs. A sokszor a játékvezetők döntései miatt egyre paprikázottabb hangulatban, aztán a tíz perc végégre faragott hátrányából a Körmend.

Míg a fehérvári oldalon Jones és Crocker vitte hátán a csapatot, a hazaiaknál nem igazán akadt vezéregyéniség. A rendre hibázó rutinos játékait aztán már nem nézte tétlenül Sabáli, ismét időt kért. A következő fehérvári támadásnál így is beállt a 10 pontos különbség. Ruják keze azonban sült, tripláival pedig felzárkózott a vasi együttes, majd Hegedűs hármasával ismét egálra jött a találkozó. A félidőre kialakult álló háborút pedig Ruják billentette, a hazai oldal felé. Kosarával két pontos előnnyel ment pihenni a Körmend.

A második félidőt ismét egy kisebb áramszünettel nyitotta a hazai gárda, ám most hamar rendezni tudta sorait. Igazi adok-kapok alakult ki a pályán, mindkét csapat felpörögve játszott és sok hibát vétett. A keze azonban a körmendi játékosoknak sült jobban, tripláikkal magabiztosan tartották magukat Rujákék.

Ruják András ismét sokat tett a Körmend sikeréért
fotó: Tóth Ákos

Nagy változás aztán az utolsó negyedben sem állt be. Mindkét oldalon hasonlóan estek a kosarak. Néha a Körmend tett némi szívességet az Albacompnak azzal, hogy támadást hibázott, ám így is a tíz perc derekára öt pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Bell kosarával már kilenc pontra nőtt a különbség, amikor néhány buta hiba után, ismét visszakapaszkodott az Albacomp. Egy perccel a vége előtt, aztán Bell villant ismét és a hat pontos körmendi vezetésnél, eldőlni látszott a meccs. Az indulatok aztán akkor szabadultak el, amikor Crockernél elszakadt a cérna, és összeszólalkozott Németh Istvánnal. A játékosokat kiállították, a Körmend pedig megnyerte a találkozót.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Érzelmektől és indulatoktól túlfűtött mérkőzés volt, ez betudható annak, hogy az Albacomp bebiztosíthatta volna az alapszakasz győzelmét. Mi úgy jöttünk ki a pályára, hogy megpróbáljuk egy erősebb csapattal felvenni a kesztyűt. Az első félidőben nagyon sok rádobása volt az Albacompnak, rosszabb dobószázalékot produkáltak, a második játékrészben azonban már jóval kevesebb próbálkozásuk volt. Jó csapatmunkának köszönhetően sikerült nyerni, de egyéni extra teljesítmények is kellettek a sikerhez. Nagy győzelem volt.

Braniszlav Dzunics, az Albacomp edzője: Nagyon jól játszottunk egész végig, ám a végjátékra elfogytunk. Nem bírtunk el a körmendi külső dobásokkal, és Bell-t sem tudtuk megállítani az egy-egyekben.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*t*l*z*tt h*lyz*tb*n v*gy, d* *z*rt n*m *r*gy*ll*k. H*zz*m m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
miki1950 : N*m t*dt*d? M*r *k *s l*m*ndt*k r*l*. L* v*gy m*r*dv*! ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: J*, * n*p*kb*n b*cs*ng*t*tt v*l*m* f*d*sz*s *gyn*k. *lh*jt*tt*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: *z *p*l**dd*l m*ly*n * v*sz*ny*d, *tl*g*s*n? ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: M*nd*n b*z*nny*l * k*n** *t*s*kk*l m*r m*g v*n * j* k*pcs*l*t, m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt