NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Miután Karácsony Gergely jelezte, hogy jobbak a fővárosi halálozási adatok, el is tűntek az operatív törzs jelentéseiből

Volt egy állandó rész a koronavirus.gov.hu-n megjelent napi jelentésekben, ami külön kitért a budapesti adatokra. Már nincs.

A 444.hu szerint valószínűleg azért, mert Karácsony Gergely főpolgármester megemlítette, hogy jobbak a budapesti halálozási adatok az országosnál. Erre egyébként a lap is felhívta korábban a figyelmet

2020.12.23. 10:27

A vidéki fertőzöttek nagyobb eséllyel halnak bele a koronavírusba, mint a budapestiek

/ covid 19 3 hsz. /
Azt viszont a hiányos adatközlés miatt nem lehet pontosan tudni, hogy mely megyék rontják a számot, és hogy mi az oka ennek.
, most pedig azt vette észre, hogy a vonatkozó adat már napok óta nem szerepel a napi jelentésekben.

Utoljára december 27-én lehetett azzal a mondattal találkozni, miszerint „Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti”, december 28-án viszont már nem volt sehol ez a mondat az aktuális arányokkal, pedig hónapokon keresztül minden nap találkozhattunk vele.

A főpolgármester vonatkozó posztja december 28-án, reggel 7:40 perckor jelent meg, az operatív törzs pedig gyorsan reagált: egy órával később, 8:45-kor publikálták a szokásos reggeli jelentést, amiben már nem szerepelt a szokásos mondat. És azóta sem.

A lap azonban a meglévő számokból kiszámolta a hiányzó adatot, így kiderült, hogy az áldozatok 19,33 százaléka budapesti, vagyis tovább javult az adat.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét