NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Mit érdemel a tuskón parkoló sofőr? A megleckéztetés módszertana és etikája

Egy komplett fotóalbumot megtölthetnénk azokkal a képekkel, amiket olvasóink küldtek nekünk az elmúlt években az autóstársaik érdekeit figyelmen kívül hagyókról. Na de mihez kezdjünk ezekkel a bosszantó szitukkal?

Ha létezne egy mérőműszer a világon, ami méri a zsebben kinyíló bicskák és a viszkető tenyerek mennyiségét, az a magyarországi parkolók környékén az esetek többségében biztosan vérvörösre színeződne. Minden kormánykerék mögé ülő, vagy onnan kiszálló sofőr randevúzott már a stressznek azzal a szakágával, amit rokihelyre beálló, ordenárén tuningolt BMW-k, két helyet rézsútosan elfoglaló atomparasztok, kapubejárót eltorlaszoló nemtörődömök idéztek elő. És mindannyian elképzelték fejben, hogy legszívesebben mit tennének velük a világ egyensúlyának helyrebillentése érdekében.

Ezek többsége drasztikus, de nem sportszerű technika: míg az aktuális emberállat csak ideig-óráig foglalja el az őt nem megillető talpalatnyi helyet, addig egy kulcsvéggel megkínált fényezés nem javul meg néhány óra múlva, és a letérdelt tükör sem mászik vissza a bűnhődés után. Na de akkor mi a helyénvaló helyretétel? Nézzük!

Irodisták atomfegyvere: a mindent takaró post-it

Pár éve körbement a neten egy brazil eset, amikor valaki egy mozgássérülteknek fenntartott helyre méltóztatott leparkolni. Vesztére, mert mire visszatért a kocsijához, félreérthetetlenül megértették vele, hogy ez nem nagyon pálya: post it-ekkel, azaz kis színes cetlikkel nyomták tele a komplett kocsit, és még az egyezményes piktogram is felkerült az oldalaira.

A módszer amennyire hatékony az idegrendszerre nézvést, annyira időigényes is, ha tehát hozzáfogunk, mindig győződjünk meg róla, hogy lesz elég időnk a műveletre!

Rutinos irodisták napalmja

Jó munkahelyi közösségekben elfogadott átverés a munkatárs valamilen okból történő megünneplése vagy nyaralásból hazatérése esetén, hogy az asztalát, számítógépét, irattartóit, tehát az úgynevezett cuccait szépen bebugyolálják valamilyen, megfelelően nehezen levakarható anyaggal. Óriási hírünk van: ugyanez a tuskó parkolásra is gyógyír lehet! Igaz, az alábbi megfejtésre ugyanaz illik, mint az előzőre: időigényes. Cserébe biztosan meghálálja magát.

fotó: Distractify

A berlini iskola: tejszínhabbal a kézben

Valamikor tavalyelőtt páran gondoltak egyet az erősen bringabarát német fővárosban, és a legszebb gerillahagyományok nyomdokán, károkozás nélkül hozták néhány autós tudtára, hogy köcsögök voltak a kerékpársávra állással. Tejszínhabbal meghosszabbítva a sávot jelölő felfestést:

A Tesco gazdaságos módszer

Ha jól számolunk, akkor mindössze háromszáz forintos költségből megoldható az alábbi konstrukció. Sajnos az autó gazdája pontosan ugyanennyivel fel is tudja oldani a korlátozottságát, de ez nem baj, mert a szégyenbe hozás eddigre már megtörtént, és jó eséllyel elárasztották már a Facebookot a sérülésmentes önbíráskodást megörökítő mobilfotók.

fotó: Facebook / Matthew Mills

Ha építkezésen dolgozunk, és odaáll az, akinek nem kéne

Főleg, ha mindez még ki is van írva, mert kell a hely az anyagmozgatáshoz, kanyarodáshoz, nehéz munkagépek bejuttatásához - akkor jöhet szóba a soron következő kézműves technológia, Mekk Mester szaktudása előtt fejet hajtva.

fotó: boredomtherapy.com

Ha kéznél van egy erőemelő haver

Sőt, az ő keze ügyében meg egy mobil van, amit meg lehet csörgetni, és még rá is ér éppen (mármint nem a mobil, hanem ő maga), sőt, még kellő igazságérzettel is felvértezte az emberi természet, akkor máris lehet motiválni. Ha szerencsénk van, ilyen örökzöld élmény lehet a vége:

Kommentben, e-mailben várjuk az olvasói megoldásokat is! Lehetőleg azokat, amik nem tartalmaznak kihegyezett slusszkulcsot.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri