NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Miniszterelnökségi kisfilm Vas megye műemlékeiről – nem rágjuk le a körmünk izgalmunkban

Egy hét alatt kemény 52 ember nézte meg a YouTube-on.

Szeptember 18-án töltötték fel a YouTube-ra azt a 16 perces kisfilmet, amely Vas megye épített örökségét népszerűsíti a kulturális örökség napjai programsorozathoz kapcsolódóan.

Hogy mennyire éri el a célját, akörül vannak kétségeink, merthogy a művet eddig kemény 52 ember nézte meg egy hét alatt.

Szó, mi szó, a Miniszterenökség megbízásából készült alkotás nézése közben nem rágjuk le a körmünket izgalmunkban, és azon sem csodálkozunk, hogy az itt lakók nem sietnek megosztani ismerőseikkel a közösségi oldalakon.

Az erősen „old school” film a történelmi ismeretek, a műemlékvédelmi kérdések és a régi épületek bemutatásának keveréke, amit végignézve nemcsak az nem világos, hogy kinek készült, de az sem, hogy mi is volt elkészítésének a pontos szándéka.

Gyanítjuk, hogy a Vas megyei műemlékeket nem nagyon népszerűsíti, ettől nem lesz több látogatója a jáki templomnak, a szombathelyi székesegyháznak vagy a celldömölki bencés kolostornak.

A felvételeken - afféle helyi idegenvezetőként - megszólal Harangozó Bertalan kormánybiztos, szakértőként pedig Csermelyi Andrea, Vas megye állami főépítésze.

Az előbbi rögtönzött történelemórát tart, az utóbbi szakmai kérdésekről beszél, amik akár érdekesek is lehetnének, ha nem egy zavaros koktél összetevői lennének.

Amúgy egy élettel és ötletekkel teli kisfilmet, vagy akár sorozatot, bizonyára sokan végignéznénk Vas megye műemlékeiről, nem feltétlen ragaszkodva az álomport hintő narrációhoz és kamarazenéhez.

Ez most félrement.

Pontosabban: mintha el sem készült volna.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: *z * l*gn*gy*bb g*nd??...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Katka: 30 m*lk*t cs*pp*nt*n*, n*m r*ssz! M*gy * p*nz, m*gy * p*nz, k* t...
30 millió forintért világítja át az állam a Haladás-sportkomplexumot, mielőtt átvenné az önkormányzattól
rheingold1926: * n*ncs *tt s*mm* g*nd! 2022-b*n v*lt*z*k * h*lyz*t *z*k * v*r*s...
Sokmilliárdos kormányzati pénzeső ömlik Kőszegre
Katka: *z * c*m f*lr*v*z*t*! H* *k*rj* m*r r*g m*gt*h*tt* v*ln*, cs*k ...
A kormány szeretné mielőbb újranyitni a vendéglátóhelyeket
Katka: R*m*l*m *n n*m sz*mb*th*ly*? H* *g*n, * v*r*s* *ll*n b*sz*l, sz...
Sokmilliárdos kormányzati pénzeső ömlik Kőszegre