NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Minigócpont lett az a soproni buli, ahol 3 sárvári is koronavírusos lett

Összesen 36-an fertőződtek meg és 127-en kerültek hatósági házi karanténba.

36-an fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen – közölte az M1 aktuális csatorna Híradója. Ez az a születésnap, melyről lapunk is hírt adott

2020.07.23. 13:07

Két koronavírus-gyanús esetet találtak Sárváron

/ hírek /
Az első tesztje mindkettőnek pozitív lett.
már, ugyanis Vas megyeiek is érintettek. A Sopronban megrendezett buliban vagy hetvenen vettek részt, többnyire kelet-magyarországi vendégek, de ott volt egy sárvári fiatalember is, aki pár nap múlva enyhe tüneteket kezdett magán tapasztalni, így kérte a teszt elvégzését.

Mint azt mi is írtuk, az első tesztje neki és egy családtagjának is pozitív lett. Akkor lapunk úgy értesült, hogy mindkét fiatal otthon tartózkodik, mindkettőjüknek enyhe tüneteik vannak, és a szükséges kontaktkutatást is elkezdték már a hatóságok.

Ebből a buliból került tehát a fertőzés Sárvárra és Hajdú-Bihar megyébe is. Összesen 36 embernél derült ki, hogy koronavírusosak, ráadásul a kontaktkutatás után 127-en kerültek hatósági házi karanténba is.

fotó: M1

A csatorna megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is, amely azt közölte: a hatóság Hajdú-Bihar megyében észlelte a koronavírus-járvány halmozódását. A járványügyi vizsgálatok során derítették fel, hogy az érintettek egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen fertőződtek meg júliusban.

A 36 fertőzöttből 3 sárvári, 11 soproni, 22 pedig Hajdú-Bihar megyei – hajdúböszörményi és téglási lakosok –, közülük többen kórházi ápolásra is szorultak, de már jól vannak.

Az Enyugat úgy tudja, egy Sopron környéki településen is el kellett rendelni egy családnál a karantént. A tesztjük pozitív lett, de a tünetek enyhék maradtak.

Az MTI hangsúlyozta, Magyarországon egyelőre kedvező a járványhelyzet, de ez az eset is bizonyítja, hogy milyen könnyen lobbanhat be újra a járvány.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Mókus: N*, *kk*r k*n*k n*h*z *z *rt* *lv*s*s? "W*ng J**nw*n *r * ...
Egy Szombathelyen élő kínai vállalkozó 190 véroxigénszint-mérőt adott a városnak
Rőzsike : T*bb *rsz*g k*zz* t*sz* * h*ssz*t*v* sz*v*dm*ny*kr*l * t*p*szt*l...
Nagy-Britanniában a kezelt fertőzöttek csaknem 30 százaléka visszakerül a kórházba
Igaz: Sz*r*nt*m *nn*k *z *g*szn*k cs*k*s d*rv* v*g* l*h*t . S*jn*s ....
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
Igaz: *Z R*TCH*LD*K *S *Z **R*P** *N** D*M*KR*C**J*! *Z V*R M*ND*NK*R*...
Az osztrák vendéglátósoknak is fogy a türelmük, közben Magyarországon kiskapukra is játszanak
Igaz: "*z *ll*nz*kn*k n*ncs v*szt*n* v*l*j*, l*gf*lj*bb n*m ny*r.&...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen