NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Cickófogással és pinatapizással akciózott a nemi erőszak ellen

Milo Moiré svájci performanszművész Londonban sokkolta a járókelőket.

Milo Moiré svájci performanszművész újabb ütős akcióval sokkolta az utca emberét, bár szemmel láthatóan voltak olyanok is, akik nagyon is élvezték a feltűnését. Tőle már-már megszokott, hogy a teste mutogatásával próbálja felhívni a figyelmet valamilyen, a nőiesség vagy általában az emberi lét szempontjából fontos problémára. Láthattuk már például színes tojásokat pottyantani a vaginájából

2015.03.10. 11:10

Milo Moire: A csaj, aki tojást tojik, hogy fessen és meztelenül jár kiállításokra

/ könnyű /
Éva kosztümben, karjában egy cuki kisbabával nézett meg egy kiállítást néhány napja, de a svájci-spanyol-szlovák Milo Moirénak nem ez volt az első polgárpukkasztó performansza. Csak 18 éven felülieknek!
a nyílt utcán, hóban fetrengeni pucéran vagy meztelenül sétálgatni egy cuki babával a karján a münsteri LWL múzeumban.

fotó:

A művésznő a legutóbbi, londoni performanszával viszont totál kiverte a biztosítékot a hatóságoknál - írja a Dazed Digital . Ennek ellenére azonban talán ennek a megmozdulásának volt a legtisztábban értelmezhető üzenete.

A projekt a Mirror Box címet kapta, amivel Milo a nőket érő mindennapi erőszak ellen fellépő

A nem az nem!

kampányhoz csatlakozott. Legújabb performanszával pedig a szilveszterkor történt kölni
2016.01.08. 11:25

Többségében szírek voltak a szilveszteri erőszakoskodók

/ terror 4 hsz. /
Megszólalnak az áldozatok.
, valamint a hamburgi
2016.01.05. 09:16

Tömegesen molesztálták a nőket szilveszter éjszakáján német városokban

/ hírek /
tömeges szexuális erőszakra reflektált, arra irányítva a figyelmet, hogy a nők alapvető jogai közé tartozik, hogy ők döntsék el, kivel, mikor és milyen szexuális kapcsolatot akarnak létesíteni. Egészen pontosan, hogy közösen döntsék el a szexuális aktust partnerükkel, hiszen a hangsúly a közös beleegyezésen van.

fotó:

Mivel fejezte ki ezúttal a nemes gondolatokat? Moiré a melle, illetve a csípője köré egy tükörből készített dobozt erősített, aminek az elején lévő nyíláson keresztül a nyílt utcán bárki benyúlhatott, hogy megérintse a művésznő mellét vagy a nemi szervét. Az egészről kívül-belül videó készült, ugyanis a doboz belsejében is volt kamera. Nagyon tanulságos látni, hogy különböző férfiak és nők hogyan érnek a művésznő intim testrészeihez és mit csinálnak vele a tükördoboz rejtekében.

Az akciót többször is sikerült már előadnia - különösebb konfrontáció nélkül - különböző európai nagyvárosokban, de londoni rendőrök besokalltak és letartóztatták. A 24 órás őrizetbevétel mellé kapott egy négyszámjegyű büntetést is, de azt nem tudni, pontosan mennyit.

Moiré szerint a letartóztatása jó példa arra, hogy mennyire nincs Európán belül sem jogegyenlőség,hiszen ugyanezt a projektet végignyomta már Amszterdamban is, ahol szintén kijöttek a zsaruk, ők viszont csak arra panaszkodtak, hogy túl hangos a megafonja és megkérték, legyen szíves kevésbé ordibálni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: N*m k*ll *hh*z S*s *tc**n*k l*nn*, s*jn*s!...
Olvasónk szerint medvék garázdálkodnak Szombathelyen
Katka: H*gy j*n *z *z *mb*r *hh*z h*gy *ly*n*k*t *rj*n?...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
Katka: M*st n*gy*n m*ll* ny*lt*l! M* v*lt * g*nd*d *z *ls* h*zz*sz*l*s...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
lolka: *g*n, m*gt*g*dh*tn*. H* *gy*rt*lm*, v*l*g*s t*rv*ny*k*t, r*nd*l...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
kovacs_ugynok: *kk*r k*r* sz*v*z*l? K*m* B*l*n*r* *s * k*m* p*rtj*r*? *rg*, n*m...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson