NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Milliókat sikkasztott az őt foglalkoztató szombathelyi cégtől

Két sikkasztási ügyre is fény derült.

A Szombathelyi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szaniterek értékesítésével is foglalkozó kft.-nél állt alkalmazásban Szombathelyen, és 2018 júniusától 2018 decemberéig terjedő időben, összesen 2.600.000 forint értékű árut sikkasztott el - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A sértett kft. egyik szombathelyi üzletében lévő árukészlet a vádlottra volt bízva, akinek raktárosi munkaköre mellett feladata volt az üzletben az árukiadás, árufeltöltés, számlák, illetve szállítólevelek kiállítása is.

A vádlott a sértett cég szombathelyi üzletéből a fenti időszakban különféle árukat tulajdonított el a rábízott árukészletből. A sikkasztást a vádlott úgy leplezte, hogy utólag, 2018 decemberében valótlan számlákat állított ki.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Egy másik sikkasztási ügy

A Szombathelyi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy cipőgyártással foglalkozó kft.-vel kötött bizományosi szerződést az általa vezetett cég képviseletében, mely alapján értékesíthette a kft. tulajdonát képező lábbeliket, és az eladott cipők árát a kft. által kiállított számla alapján kellett megfizetnie.

A vádlott 2018 januárjától 2019 februárjáig terjedő időszakban a kft.-től eladásra átvett lábbeliket értékesítette, azonban azok árát nem fizette meg a sértettnek, hanem 1.936.000 forintot sikkasztott el.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
Zacher etikája
Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója