NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Még várat magára a tavasz, akár havazás is előfordulhat

Bizakodásra adott okot a kellemes idő, de a meteorológusok szerint ez csak átmeneti állapot.

Pétervári Tibor, meteorológiai megfigyelő szerint, erős lehűlésekre, és változékony időre kell számítanunk a következő napokban. Az első hidegfront már szerdán eléri a térségünket, és 5-10 milliméternyi esőzést is hoz magával.

A hétfői 16 fok fölé már nem fog emelkedni a hőmérséklet a közeljövőben. Szerdán visszatér a télies időjárás; a megnövekedő északi szél miatt, bő tíz fokot fog esni a a hőmérő higanyszála. Ez megviselheti majd a szervezetünket, ezért a fejfájósoknak érdemes lesz maguknál tartani a gyógyszereiket.

Ekkora hó talán már nem lesz
fotó: Garai Antal Atom

Péntektől az 500-600 méternél magasabban fekvő területeken már havazás is előfordulhat, szóval valószínű, hogy az Alpokalja és a Kőszegi-hegység csúcsai fehérbe fognak burkolózni

- adta tudomásunkra a szakértő.

A hétvégére pedig újra megjelennek az éjszakai fagyok. A hőmérséklet -3, -4 fokig is süllyedhet, ennek következtében akár még a sík területeken is előfordulhat havas eső, havazás. Nap közben sem lesz túl meleg, a maximum hőmérséklet 8 fok körül fog alakulni.

Pétervári Tibor szerint nem ritka, hogy a februári enyhe idő után, március első heteiben újra téliesre forduljon az időjárás. Az elmúlt évek tendenciái szerint valószínű, hogy idén is ez lesz a helyzet. A síparadicsomoknak kifejezetten jót tesz majd a hideg időjárás, a szakértő szerint megeshet, hogy még húsvétkor is nyitva lesznek a sípályák.

A Magyarországon honos gyümölcsökben még nem tesz kárt a fagy, de a fügét, és egyéb mediterrán országokból behozott gyümölcsöket már veszélyezteti a késő téli hideg. A veteményesnek sem árt ez az időjárás, viszont sokkal nagyobb problémát okoz a mostani árvíz , és a magas belvíz. A sáros talajba még nem lehet ültetni, hiszen a magok már a földben elrohadnának, de ugyanez a helyzet a szántóföldeken.

Bármennyire is szeretnénk, sajnos még nem küldhetjük nyaralni a téli kabátot, és a nyári gumicserével is megéri várni. Jobban tesszük,ha az esernyőnket sem felejtjük otthon, bár igazi kihívás lesz a használata a szélben.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * 1 s*ggf*j, r*v*d*n *s t*m*r*n! * gy*l*z*t *z, h*gy *gy j*tsz...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
palig: S*jn*l*m m*rt 3000- *zr*s st*d**n k*cs* l*sz. M*rt * S*v*r** *r*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
Nati: *ly*n k*n*k*l*b*, n*m n*rm*l*s *z *z *mb*r, *k* * m*s*k*t *nt*nz...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
shopron: * d*j* m*gsz*nt*tn* *zt * k*rh*z*t. H*z**rv*s* r*nd*l* l*sz b*l*...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?
Nati: L*p*tt*nn*? T* ny*mj*t*k * fr*nk*t, m*nth* t* l*nn*t*k * v*l*g *...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt