NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Választás 2018

Tíz-húsz éve sokkal többen lépték át a határt illegálisan, mint most

Mégsem ez volt a kampánytéma, és nem volt milliárdokba kerülő gyűlöletcunami sem.

Holnap véget ér a választási kampány, ami soha nem volt még annyira kétségbeejtő, gyűlöletkeltő és alattomos, mint most. Egyszerűen példátlan, hogy a kormánypártnak nincs más mondanivalója a választópolgároknak, csak az, hogy jönnek a bevándorlók, mindenkit megölnek, megerőszakolnak, elfoglalják az országot, elveszik a kultúránkat. És aki szót emel a hazugságok ellen, vagy egyszerűen nem dől be a propagandának, az sorosbérenc, hazaáruló lesz. Tulajdonképpen a magyar társadalom nagyobbik része.

Hol az a migrációs nyomás?

A kormány ma is fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, pedig annak feltételei már rég nem valósak. Tény, hogy 2015-ben és 2016-ban sok menekült haladt át az országon, de azóta megszűnt a nyomás. Olyannyira, hogy az elmúlt hónapokban kevesebben lépik át illegálisan a magyar határt, mint az 1990-es és a 2000-es években.

Azt ugyanis sokan elfelejtik, hogy illegális határátlépők mindig voltak és mindig lesznek. Már akkor is, amikor még állt a vasfüggöny és hazánk a keleti blokk országa volt. Erről az akkori határőrök sokat tudnának mesélni, de mi inkább forduljunk a Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH).

Nemrég írtunk arról

2018.04.05. 11:00

STOP! Ez felháborító!

/ választás 2018 7 hsz. /
Nézze meg, mennyi migránst fogtak el csak az elmúlt harminc napban Magyarországon!
, hogy egy hónap alatt egyetlen illegális határátlépőt tartóztattak fel a határvadászok. Ilyen kevesen az elmúlt közel 30 évben soha nem próbálkoztak az engedély nélküli határátlépéssel, és mégsem róluk szóltak a hírek, és nem ez volt az egyetlen mondanivalója annak a pártnak, amelyiknek vezetnie kellene az országot.

Nem mi mondjuk, hanem a KSH adatai

Az 1990 és 2007 közti időszakot néztük meg, direkt azért, mert akkor tényleg nem erről esett a szó, az átlagember nem is tudott illegális határátlépőkről, menekültekről, migránsokról. És ebben az időszakban volt jobb- és baloldali kormány, és ide esik a Fidesz első négyéves ciklusa is.

Kezdjük azzal, hogy ebben az időszakban összesen 249 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, az éves átlag 19-20 ezer volt.

fotó: Forrás: KSH

Grafikonon ez így néz ki:

fotó: Forrás: KSH

Szám szerint, és külön a férfiak és nők:

fotó: Forrás: KSH

Ők ezekről a földrészekről érkeztek:

fotó: Forrás: KSH

Látható, hogy a legtöbben Európából, de közel 13 százalék Ázsiából, 1,1 százalék Afrikából, és ettől a két csoporttól retteg az ország most. Ha a százalékokat lefordítjuk számokra, akkor látható, hogy mintegy 33 ezren jöttek Ázsiából és k9zel háromezren Afrikából.

2008. január 1-én ők így helyezkedtek el az ország területén:

fotó: Forrás: KSH

Igen, a legtöbben Budapesten és Csongrád megyében, a Dunántúlon többen, mint az ország keleti részén, de Vasban kevesebben, mint Győr-Moson-Sopronban és Zalában.

És akikről eddig beszéltünk, ők voltak az ügynevezett gazdasági bevándorlók

A menekültek

Közben ugyanis érkeztek menekültek is, akik menekültstátuszért fordultak. És nem mindig a legális csatornákon jelentkeztek, sokan léték át a határt illegálisan:

fotó: Forrás: KSH

Az adatokból látható, hogy a délszláv válság lezárása után fordult meg a trend, előtte többen érkeztek legálisan, utána a többség inkább az illegális utakat kereste.

2002-től évente 1000-1500 illegális határátlépőt fogtak meg a határőrök. (Emlékeztetőül, az elmúlt egy hónapban, vagyis 1/12 évben egyet.)

Ebben az időszakban (2000-2007-ig) ezekről a földrészekről érkezett a legtöbb menekült:

fotó: Forrás: KSH

Igen, a legtöbben Ázsiából és és több mint tizedük Afrikából.

Egészen pontosan innen:

fotó: Forrás: KSH

Közel 10 000 afgán, 4500 iraki, 3600 bangladesi, 1500 afrikai. Eltérő kultúrájú emberek, akik, ha igazak a kormány állításai, azóta elvették a magyarok kultúráját, kiürítették a kasszát, mindenkit megerőszakoltak és megöltek.

Szóval, az elmúlt bő húsz évben is voltak gazdasági bevándorlók, iszlám és színesbőrű menekültek. De a hatóságok és az állam akkor még úgy kezelte őket, ahogyan azt kell. Csendben, szakszerűen, humánusan. És senki sem akart belőlük politikai hasznot kovácsolni.

Valószínű, hogy

akkor még volt más mondanivalójuk is a választópolgárok számára az akkori legnagyobb pártoknak, és nem a félelem- és gyűlöletkeltést hívták segítségül.

Ezért is szomorú, ami most van.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jeremias: *z *nt*rn*t n*m f*l*jt: "*r*s p*z*c**k*t *g*rt * sz*c**l*st...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
jeremias: "K*zv*tl*n *n**s p*nz*kb*l f*gj*k f*lj*szt*n* Sz*mb*th*lyt! ...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
okidoki: j*zsk*b*ty*m, T*l*d m*st v*l*m* *ly*t v*r*k h*gy * s*j*t d*b*l ...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét
kayes: V*g*gn*zt*m... t*gy*k * sz*v*nkr* * k*z*nk*t: *z *ls* 30 p*rcb*n...
Kikapott Magyarország a címvédő Portugáliától
kovacs_ugynok: N*m l*szn*k t*szt*ss*g*s v*l*szt*s*k. * f*d*sz n*v* k*m*p*rt f*l...
Czeglédy Csaba: Világossá kell tenni, hogy Hende Csaba nem látja el a kötelességét