NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Miért nem metszik?

Az Ady tér 40-42. házszám alatt lakó olvasónk lassacskán nem látja a fáktól a napot. Sem a közvilágítást. Vajon van remény a metszésre?

Az Ady E. 40-42. előtti fákat évek óta nem metszik! MIÉRT??? Holott már benőtték az utcai világítást és letörték a burát. A vezeték hosszú hónapok óta csak lóg a semmibe míg baj nem lesz belőle. Közvilágítás lombos időszakban egyenlő a Nullával. Tavasszal és nyáron mikor kiteljesedik a lombkorona egészen a ház falát, a redőnyöket éri..... Alacsonyabb emeleteken akadályozzák a TV antennák vételi lehetőségeit, stb.... Várjuk mielőbbi válaszukat és segítségüket. Köszönettel: Ady Tér 40-42.

A fák már a közvilágítást is zavarják - további képekért kattintson!
fotó: Nyugat.hu

Írta egy elkeseredett olvasónk, mi pedig utánajártunk a dolognak. Megkerestük az ügyben Kiss Dávidot, a SZOMPARK ügyvezetőjét, aki kérdésünkre elmondta, hogy még az idei metszési időszakban sor fog kerülni az Ady tér 40-42. előtti fákra is. A metszési időszak idén egyébként március végéig tart. Elsőként a sorfákat teszik rendbe, hogy a munkálatok miatti útlezárások ne tartsanak sokáig, és utána kerülnek sorra a kisebb facsoportok, egyéni fák és parkok. A metszés időpontja erősen függ az időjárástól, hiszen esőben nem tudnak dolgozni a SZOMPARK munkatársai.

Kiss Dávid az olvasói levélre reagálva azt is elmondta, hogy ha egy lakóház környékéről történik a bejelentés, az a legjobb, ha azt maga a lakóközösség teszi meg, nem pedig egy egyéni bejelentő. Mivel mindig vannak olyanok, akik elégedetlenek a fák állapotával, ezért az egyéni bejelentéseket nem mindig tudják teljesíteni.

A fák metszésére március végéig sor kerül majd - további képekért kattintson!
fotó: Nyugat.hu

De ha maga a lakóközösség, vagy a helyi képviselő teszi meg a bejelentést, akkor azt SZOMPARK is figyelembe veszi. A bejelentési időszak minden évben augusztus végétől október közepéig tart, hogy a SZOMPARK dolgozóinak legyen ideje kivizsgálni és mérlegelni a bejelentéseket és elkészíteni a metszési tervet. Sajnos az anyagi korlátok miatt nem tudnak minden egyes bejelentésre reagálni, de természetesen lehetőségeik szerint igyekeznek minél több kérést teljesíteni.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után