NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

Mi megúsztuk, Budapest megkapta

Jégtől fehér utcák, hömpölygő vízáradat.

Vasárnap reggel már másodfokúra emelt riasztás volt életben felhőszakadás és zivatar miatt több megyére, köztük a fővárosra is - nem hiába. Nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkeztek a viharok, a fővárosba délután egy óra körül robbant be egy erőteljes zivatar. Az Időkép azt írta, konvergens zónák mentén fejlődő, lassú mozgású zivatarok okoznak kiadós felhőszakadást, jégesőt a Duna vonalának széles sávjában és a főváros tágabb környezetében. Helyenként villámárvizet, többfelé jégkárt okoznak. - írja az infostart.hu .

Jégeső, Budapest
fotó: MTI Balogh Zoltán

A heves zivatar miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották Budapesten a tűzoltókat. Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: +1 :D...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
polgartars: N*m *rt*m, m*r* c*lz*l * l*p*ss*l, Ny*g*tt*l, B*lk*nn*l, b*z*m b...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
ta-tom: T*lj*s*n *gy*rt*lm*, h*gy * k*tsz*r *t*lt*tt*k k*r*b*n *s n*v*ks...
A 60 év fölötti, be nem oltott embereket személy szerint fogják megkeresni az orvosaik
Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst