NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Mi mást tesztelnénk a járvány árnyékában, mint pizzát, és még több pizzát?

A home office és az éttermek bezárása is élénkítő hatással van az ételek házhoz szállítására. És mi a leggyakrabban kiszállított étel? Hát a pizza! Ki is próbáltunk néhány szombathelyit.

Legutóbb 2007-ben tartottunk nagy pizzatesztelést

2007.05.13. 08:06

Bazinagy szombathelyi pizzapróba

/ könnyű /
Széttaposott kukoricadarabkák, papírdoboz halmok, billentyűzetre elkent ki tudja már micsoda. Kipróbáltuk magunkon Szombathely élenjáró pizzériáinak kínálatát
a Nyugat.hu szerkesztőségében, igaz, akkor nem volt rá különösebb okunk, csak jó móka volt egy csomó pizzát megkóstolni, aztán jól kiértékelni mindet.

Na nem mintha most nem élveztük volna, de most volt egy jó ürügyünk is, mégpedig az, hogy a korlátozások miatt csak házhozszállítással lehet ételt rendelni. És hát még mindig mi a legnépszerűbb rendelős kaja? A pizza.

Nagybani pizzázások a Nyugat.hu konyhájában.
fotó: Mészáros D. Zsolt

A teszthez most öt szombathelyi pizzázót választottunk. Az ár és hírnév alapján igyekeztünk reprezentatívan szelektálni. Feltét terén volt némi vita, és mivel nem volt olyan, ami mindenkinek passzolt, így maradtunk a legáltalánosabb hozzávalóknál. A rendeléseket egy keddi napon, délelőtt 11 és fél 12 között adtuk le, csúcsidőben.

A csapat pontozott is, ezek alapján állítottuk őket sorba, Jó étvágyat!

1. Sebrano Pizzéria

Kiszállítás: 27 perc
Ár: 1450 forint
Sonka, kukorica

A Sebrano pizzája toronymagasan vitte nálunk az első helyet. Legtöbbünk az ízléses, se nem sok, se nem kevés feltétet emelte ki, ami társult az alapanyagok jó minőségével. A sonka sonka, a sajt sajt, ahogy lennie kellene mindig.

Egy kivétellel mindenkinek ez ízlett a legjobban.
fotó: Mészáros D. Zsolt

A tészta is pont jó vastagságú, a szélei finom ropogósra sültek, de nem égett meg, és többen dicsérték a szószt is, ami finom fűszeres, de nem dominálja a pizza ízét.

2. La Pizza Pizzaszelet Bár

Kiszállítás: 58 perc
Ár: 1750 forint
Sonka, kukorica

A Fő téri pizzabárral kapcsolatban már sokkal inkább eltértek a vélemények, ami pontozásban is látszott. Többünk kifogásolta, hogy a szószon alig érezni a fűszereket, inkább mintha csak nyakon öntötték volna natúr paradicsomszósszal.

Kinézetre kétségtelenül a legízlésesebb.
fotó: Mészáros D. Zsolt

A feltét mennyiségével sem voltunk mind kibékülve. A képeken is jól látszik, hogy az öt pizza közül kilóg e téren a La Pizza, bár az is igaz, hogy a csapat másik felének meg éppen ezzel nyerte el a tetszését.

"Vajon a magyar ember azt szeretné látni a pizzáján, hogy van itt anyag bőven? Itt végre látni a tésztát és az alapanyagokat is. Ez itt a sonka, ez itt a sajt, ez itt a kukorica. Nem akar átverni." - vélekedett egyikünk.

3. Hollywood Pizzéria

Kiszállítás: 35 perc
Ár: 1440 forint
szalámi, gomba, kukorica

Itt szintén nagy volt az egyetértés a helyezést illetően. A szósz ízével kapcsolatban sokat találgattunk, hogy mi benne olyan más, mert nem hagyományos pizzaszósz, az tuti. Egyébként ez nem feltétlenül rossz dolog, de a Hollywood esetében túl fűszeresnek éreztük, a paradicsomnak pedig szinte semmi nyoma.

Ami miatt mégis középen végzett, az a feltét mennyisége. "A sok feltét elviszi a showt" - mondta egyikünk, ami igaz is. Már csak az a kérdés, hogy ezt nem csak a "magyarosságunk" mondatja-e velünk.

Tudja, ahol minden pizza egy filmről kapta a nevét.
fotó: Mészáros D. Zsolt

A Hollywood furcsa szószát egyébként az is kompenzálta némiképp, hogy a legolcsóbb a felhozatalból, és nagyon gyorsan kiértek vele.

4. Bingó Pizzéria

Kiszállítás: 54 perc
Ár: 1890 forint
Sonka, gomba, kukorica

A Bingó pizzájával kapcsolatban az volt az általános vélekedésünk, hogy ez olyan "elmegy" kategória. A tésztát és a szószt is ízetlennek találtuk, pusztán a rászórt mennyiség miatt leginkább csak sajt íze volt. Ezen az is csak némileg segített, hogy a gomba frissnek tűnt és pont eléggé sült meg.

Bingó, megjött a pizza!
fotó: Mészáros D. Zsolt

5. Görög Pizzéria

Kiszállítás: 70 perc
Ár: 2070 forint
Szalámi, kukorica

Némi meglepetésre sereghajtó lett a görög pizzából. Pedig Szombathelyen kultikus helynek számít a Görög Pizzázó. "A görög pizza fogalom Szombathelyen. Van családi, meg vékony, meg vastag tésztájú. Megszoktuk. Néha automatikusan rendeljük, megesszük, kész. A célra jó. Semmi extra" - fűzte hozzá egyikünk.

Görögék pizzája
fotó: Mészáros D. Zsolt

Pedig méretre is a legkisebb, időben is erre kellett várni a legtöbbet, és árban is messze a legtöbbet kérték érte. A tésztáját többen száraznak találtuk, viszont itt a feltét mennyisége vagy íze sem igazán kompenzált.

Még több pizzás és pizzaevő emberes fotóért kattintson a képre!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Kapcsolódó

2007.05.13. 08:06

Bazinagy szombathelyi pizzapróba

/ könnyű /
Széttaposott kukoricadarabkák, papírdoboz halmok, billentyűzetre elkent ki tudja már micsoda. Kipróbáltuk magunkon Szombathely élenjáró pizzériáinak kínálatát

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
kertecske: *s m*t v*sz*t*tt * v*r*s,l*k*s**n*k *l*tm*n*s*g*b*n, *z *mb*r*k ...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
kertecske: *z m*g*nt *gy sz*p m*s*. N*m *s t*d*m, h*gy m*r* j*, h*sz*n h*ss...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
Mammamia: H* *z *v*t *lv*nn*k *kk*r m*g n*gy*n s*k *mb*r*t *l k*ll*n* v*nn...
Elvenné Lendvai Ildikó nyugdíját a Mi Hazánk