NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Meztelenség, halál, vizsga: a leggyakoribb álmok és jelentésük

Tekintsünk be a 10 gyakori álomtípusba és azok jelentésébe.
Az álom képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége, ami az agyon fut át alvás közben. Az álmok létrejöttének oka, módja és az álmok jelentése még nem tisztázott, bár mindig is érdekelte az embereket. Többen is foglalkoznak álomfejtéssel, számos álmoskönyv létezik. Sigmund Freud szerint az álmok szoros kapcsolatban állnak az álmodó személy aznapi tevékenységével, és szimbólumokat rejtenek, ami miatt gyakran abszurdnak vagy hihetetlennek tűnnek - foglalja össze a Wikipédia.

A Tizes lista nevű Youtube oldal összegyűjtötte a a tíz leggyakoribb álomtípust és annak jelentését:

1. Üldöznek. Hogy miért emlékszünk ezekre az álmokra gyakrabban? Az aggodalom élénk érzés, segít emlékezni. Ez egy kivetülése lehet olyan dolgoknak az életben, amivel nem foglalkozol. Ez a struccpolitika az álomban tényleges üldözéssel párosul.

2. Víz. Az élet lételeme. Álmainkban is sokszor szerepel, ami az esetek többségében jelent is valamit. A víz állapota lelkünk állapotával vethető össze. Tiszta, sima víz egyenlő a nyugodt állapottal.

fotó: pixabay

3. Járművek. Azt jelenti, milyen irányban halad az életünk. Itt számít a sebesség, illetve, hogy hol ülsz. Ugyanis, ha te vezetsz, az azt jelenti, hogy az életben irányító szerepben érzed magad, az anyósülés a kocsiban, kiszolgáltatottságot jelent. Az életcélunkat és az akadályainkat is mutathatja egy ilyen álom.

fotó: pixabay

4. Más emberek az álmunkban. Társas lények vagyunk, ez az álmainkban is kivetül. Családtagjainkkal, barátainkkal álmodni annyit jelenthet, hogy hiányoznak nekünk. Az ismeretlen arcok már igazán érdekesek. Ha olyan emberek jelennek meg az álomban, akiket nem ismerünk, az ő cselekedeteik, tulajdonságaik, a saját magad különböző részeinek kivetülései.

5. Iskola. Dolgozatot írsz vagy felelsz, amire nem tudod a megoldást. Visszatérő álom lehet, pedig már rég nem vagy iskolás. Elég stresszes helyzet tud lenni. Az elméd egy olyan leckére próbál rámutatni, amit a való életben kellene megtanulni. Ez a dolog általában már megtörtént velünk, de még mindig nem sikerült tanulnunk belőle.

6. Repülés. Azt szimbolizálja, hogy mennyire érezzük úgy, hogy mi irányítjuk életünket. Hasonló a vezetéshez. Itt is lehetnek akadályok, de lehet sima is.

fotó: pixabay

7. Zuhanás. Ezek a legrosszabb és legélénkebb álmok. A teljes kontrollvesztést szimbolizálják valamilyen területen. Amennyiben a zuhanás lassú, akkor valamit teljes nyugalommal engedünk el.

fotó: pixabay

8. Evés. Azt gondolnánk, hogy valószínű éhesek vagyunk, vagy nagyon kívánunk valamit. Ez azért nem ennyire logikus. Pszichológusok szerint az étel energiát és tudást jelent, ami közvetlenül kapcsolódik az értelmünkhöz, az érzéseinkhez. Szimbolizálhatja, hogy éhezünk a tudásra.

fotó: pixabay

9. Halál. Amikor mi magunk vagy egy ismerősünk meghal, rémálomként könyveljük el. Ez egy drasztikus változást szimbolizál az elménkben. Nem véletlen, hiszen egy drasztikus változással, változtatással egy részünk mindig meghal, lehetővé téve, hogy valami újba vágjunk. Azzal, hogy egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik.

fotó: pixabay
10. Meztelenség. Ez az egyik legkellemetlenebb álom. Kiszolgáltatottságot, sebezhetőséget jelent. Az elménk így mutatja meg, hogy valamiért nem érezzük teljes biztonságban magunkat.
fotó: pixabay

Ez az összefoglaló csak egy iránymutató álmaink felderítésére. Egy feltevés, de a tényleges okokra, okozatokra magának az álmodónak kell rájönni, ami természetesen nem mindig egyszerű.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: T* p*d*g l*h*tt*k *r*sz-k*n* s*ggny*l**! V*l*szth*tt*k m*ly*k *z...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M* v*n * r*nd*lk*z*sb*n?...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M*ndj*k * h*z*gs*g j*bb*n f*j m*nt *z *g*zs*g! *n sz*r*nt *z *...
Orbán: „Oltva vagyok”
Katka: *tt*l f*gg m*ly*n*k *z *lv*r*s*k v*l*m*v*l sz*mb*n! Sz*rb**b*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Katka: *dr* *n *s *gy tr*ll, m*r *ln*z*st, m*rt m*nd*g h*ly*s*g*kk*l m*...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek