NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Mészáros Lőrinc becsületsértésért jelentette fel Fekete-Győr Andrást

A Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje strómannak és bűnözőnek nevezte őt.

Mészáros Lőrinc a 444 Fekete-Győr Andrással készült interjújának több pontját sérelmezte, többek között egy olyan részt, ahol a politikus egy lehetséges felcsúti perről beszélt, hogy Mészáros ülhet majd a vádlottak padján. 

Továbbá a milliárdos a Telex február végi Fekete-Győr-interjújában, illetve a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről szóló videójában elhangzottakat is sérelmezte.

A 444 azt írja, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a keresetet elutasította.

„A bíróság a sérelmezett kifejezéseket megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy azok ugyan elsőre tényállításnak tűnhetnek, azonban – ahogy az a feljelentésben is szerepel – egzakt konkrétumokat nem tartalmaznak. A feljelentésben sérelmezett kifejezések egyrészt jövőbeni események állítása /előzetes letartóztatásba kerülhet /vádlottak padján fog ülni/, /bíróság fogja elítélni/, /lesz jogalap fellépni/, másrészt pedig egy kifejezésbe sűrítések /bűnöző, széf, stróman, ellopja az akkori fiatalok jövőjét/, melyek jogilag így nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, és ekként alkotmányjogi védelmet élveznek.”

A lap Fekete-Győrt is megszólaltatta, aki felidézte a számára legnevetségesebb részt a feljelentésből:  „A feljelentő sérelmezte továbbá, hogy a feljelentett magánemberként is megszólította, amikor a jachton való utazásáról ír, ekkor ugyanis a feljelentő kizárólag a feljelentett pihenési szokásait tünteti fel negatív színben.“ Mészáros fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik. - írja az atv.hu .

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: T*ss*k k*cs*t *ssz*sz*dn* m*g*t. * p*sk*s*kn*k m*nny* *d*j*k v*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
fucking: N*m t*ll*k *gy b*ll*nty*z*tr* * r*pp*tl*n f*szn*k, d* *tt *sztj*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: *z * j*sk*01 *gy*n*z * f*xk*l*p m*nt *dt01! M* v*n *cs* *l*j*tt*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: *gysz*r m*r *rt*m l* p*ld*k*t, d* l*tsz*k *z *lv*s*s n*m *z *r*s...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: T* s*tty* *zt *z *gy Mrd-*t h*nn*n * f*szb*l sz*p*k*lt*d?*z *l*z...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat