NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Terror

Újabb gázolásos támadás Spanyolországban, a rendőrök négy embert lelőttek

Alcanazban bombatámadás történt, egy ember meghalt. A BBC magyar áldozatról is tud, a magyar konzulátusra viszont tegnapig nem érkezett ilyen információ.

A csütörtök kora esti barcelonai gázolásos akció után az éjjel Barcelonától 120 kilométerre délre, Cambrilsban is járókelők közé hajtott egy autó. Az Audi A3-as öt utasa a rendőrökkel is tűzharcba keveredett, négyüket helyben agyonlőtték, az ötödik a kórházba szállítás után vesztette életét.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a barcelonai támadás gyanúsítottja a halottak között van-e. A jelentések szerint hat járókelő sérült meg. Egyikük állapota válságos.

A BBC információi szerint a támadássorozatnak magyar áldozata is van, összesen 18 ország állampolgárai haltak vagy sérültek meg. A felsorolásban a nagyobb európai államokon túl Ausztrália, Kína és Argentína is szerepel. Korábban 20 nemzetről lehetett tudni, a Guardian most már 24-ről ír.

A pillanat, amikor Cambrilsban elkezdődött a lövöldözés

Péntek reggelre a spanyol hatóságok arra jutottak, hogy a cambrilsi és a barcelonai támadások összefüggenek, ahogy összefügg ezekkel egy robbanás is Alcanarban, Barcelonától 200, Cambrilstől 80 kilométernyire. A robbanásban egy ember életét vesztette, egy másik megsérült, egy ház pedig romba dőlt. Ezt a robbanást eredetileg gázrobbanásnak hitték.

Helyszíni fotó
fotó: Reuters

A ház felrobbanásának azért lehet jelentősége, mert a spanyol lapok értesülései szerint a Cambrilsban agyonlőtt terroristák bombamellényt viseltek, robbantásra is készülhettek.

fotó: EPA

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét