NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Mennyire jellemző a zsúfoltság a Vas megyei buszjáratokra?

Egy olvasói telefonnak kérdeztünk utána.

Néhány nappal ezelőtt telefonhívást kapott a szerkesztőségünk.

"Tarthatatlan állapotok vannak a Volánnál" – közölte a szerkesztő kollégánkkal az olvasónk, majd ki is fejtette részletesen, hogy miért alakult ki benne ez a vélemény.

Ő naponta ingázik Szombathely és Csipkerek között, és az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a délutáni járatra 80-100 embert is felzsúfoltak.

És hogy ennek nagyon egyszerű oka van.

fotó: Mészáros Zsolt

Délután 15.50-kor az Ady térről indul a csipkereki járat, pont akkor, mint a rumi. Ez utóbbi egy darabig azon az útvonalon halad, mint az előbbi. Valószínűleg ez az oka, hogy a Volán alkalmanként nem indítja el a rumi járatot, és a két járat utasait egyetlen járműre, a csipkerekire tereli.

Ez nemcsak roppant kényelmetlen, de aggasztó és érthetetlen ezekben a koronavírusos időkben – mondja az utas.

"Ott vagyunk egymás hegyén-hátán a maszkokban. A húskonzervbe nem gyömöszölnek annyi húst, mint ezekbe a buszokba" – vizualizálta az utazási élményt a telefonáló, aki szerint nyáron rendszeresen, hetente–kéthetente, kialakult a "botrányos" helyzet, amit többször is jeleztek az utasok a szombathelyi forgalmi irodának, de láthatóan eredménytelenül.

A telefonbeszélgetés után kérdéseinkkel megkerestük a Volánt, azt tudakolva, hogy tudnak-e a problémáról, illetve hogy a társaságnak vannak-e Vas megyében munkaerő vagy járműproblémái, amelyek előidézhetik a panasz alapját.

"Az elmúlt két hétben két esetben vontuk össze az érintett járatokat. A szombathelyi autóbusz-állomáson nem tapasztaltunk zsúfoltságot az autóbuszon, de folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasforgalmat, és szükség esetén rásegítő járatot indítunk" – közölte lapunkkal a VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A cég közlése szerint a személyszállítási feladat ellátásához elegendő jármű áll rendelkezésre, az autóbuszok műszaki állapota pedig megfelel a jogszabályi előírásoknak.

"Folyamatosan törekszünk az autóbusz-állomány korszerűsítésére. 2019 végén és 2020 elején 5 új, Credo típusú jármű állt forgalomba Vas megyében, augusztustól pedig 2 új Neoplan típusú turista-autóbusz szállítja az utasokat Szombathely és Pécs között”

– írta válaszlevelében a cég, hozzátéve, hogy nincs „a közszolgáltatási feladatok biztonságos ellátását befolyásoló létszámhiány" sem.

(Nyitóképünk illusztráció)

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Latyak: +1 (f*nysz*nny*z*s n*lk*l* *k*s z*br* * D*n*nt*l*n cs*k * V*szpr...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
miki1950 : H* *g*n r*tk*n b*m*gy*k *gy m*rk*tb*, * p*nzt*r* s*rb*n m*nd*g *...
Nem tudod elképzelni, hogyan lesz ez a maszkban kajálós és iszogatós dolog? Az operatív törzs szerint így!
miki1950 : Gr*t*l*l*k * k*n*v*z*sh*z. H* *gy*tl*n sz*mp*nt v*z*rl* * m*nk*...
Most már hivatalos: Szabó Tibor lesz a Weöres Sándor Színház új igazgatója
Cinkapanna: V*cc*s v*lt:-) Sz*r*nt*m *lf*gy*tt * f*h*r f*st*k * z*br*k *l* ...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
Latyak: Z*br* h*ly*tt m*r*d * h*m*r ;)...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet