NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Orbán lezárná az Unió határait, utána jöhetnek a kvóták

A miniszterelnök szerint a menekültek csak jobban akarnak élni, nem politikai menedéket keresnek. Ő csak a déli határ védelmét tartja fontosnak.

A menekültek nem politikai menedéket keresnek Európában, hanem a jobb élet reményében jöttek el hazájukból - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az osztrák közszolgálati médiának (ORF) adott interjújában, amit az MTI szemlézett.

Mi tiszteljük Ausztriát, és tiszteljük választott vezetőit, nem is akarunk és tudunk tanácsot adni nekik - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte: az ország déli határa védelmére koncentrál, mert Magyarország az európai szabályokat betartva védi Európát, ami – szerinte – nem mondható el Görögországról.

Magyarország a nemzetközi szabályokat betartja. A hatóságok megpróbálnak minden bevándorlót rászorítani a jog erejével arra, hogy regisztráljon Magyarországon úgy, ahogy azt a nemzetközi jog előírja. Azt azonban, aki nem akar regisztrálni, hanem rögtön tovább akar utazni, nem lehet kényszeríteni, hogy menedékjogot kérjen Magyarországon - jelentette ki a kormányfő.

Orbán kijelentette, ha ma ugyanazt a rendszert használnánk, mint 1956.ban Ausztria, nem lennének gondok. Akkor a magyar menekültek engedély nélkül nem sétálhattak a bécsi utcákon, összegyűjtötték őket táborokba, ott tisztességesen gondoskodtak róluk, leadhatták az igényüket, hogy hova akarnak továbbmenni, és amikor volt befogadó ország, továbbmentek. Azonban az eljárás végéig a táborban kellett lenniük.

A menekültkvótákról akkor lehet beszélni, ha előtte lezárják Európa határait, és megszűnik a menekültáradat – mondta, hozzátéve, hogy Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be "több millió" menekült érkezik Európába.

Az előírások szerint az uniós határt érvényes papírok nélkül nem lehet átlépni, ezek ellenére Ausztria akadálytalanul átengedte a migránsokat, akiknek nagy része gazdasági bevándorló - mondta Orbán Viktor. Hangsúlyozta: Magyarország rendelkezik azzal a pénzügyi és rendőri erővel, hogy minden menedékkérőt ellásson és elszállásoljon.

A probléma nem nálunk van - mondta a miniszterelnök, és rámutatott: a bevándorlók nem menedéket akarnak találni, hanem Németországban akarnak menekültek lenni. Orbán Viktor közölte: nem lesz szükség fegyverhasználatra a déli határon, hiszen ott felépül a kerítés, amelyet nem lehet átlépni, aki pedig át akarja törni, azt le kell tartóztatni, és jogi eljárás alá kell vonni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya