NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2011

Még a honvédelmi miniszter is táncra perdült! - Videó- és fotókoktél

Mindenben a korábbi elit Megyebált idézte a mostani összevont bál, ami nem baj, csak nem kell erőltetni a városi vonalat. Az év embere most először olyan lett, akire szavazni sem lehetett.

Sűrű köd lepte be Szombathelyt a Csónakázó tó környékén szombaton este, amikor a vendégek érkeztek a ködfalon átragyogó Tóvendéglőbe. A vendégek a Batthyány Bandérium díszőrsége között érkeztek a fogadóbizottsághoz. Kovács Ferenc megyei elnök és dr. Puskás Tivadar polgármester közösen köszöntötték a lépcsőn felérkezőket és talán ez volt az egyetlen momentum, ami jelezte, hogy összevont városi és megyebál zajlik éppen.

Közös fotó, érkezéskor
fotó: Tánczos Mihály

A két férfi mellett természetesen szép hölgyek is feltűntek, a kőszegi borkirálynők mellett Osztrosits Katalin, Vas megye szépe mosolygott. Érkezésünk után néhány perccel sikerült kisebb diplomáciai bonyodalmat okoznunk egy számunkra ártalmatlannak tűnő kéréssel. Az egyik fotós közös képre kérte az előbb felsoroltakat és a megyéspüspököt. Mi pedig a fotó után megkértük a kis csoportot, kicsit rendeződjenek át. Tettük ezt azért, hogy ne ugyanazt a képet készítsük el, mint a kolléga, de mint kiderült, a politikában mindennek jelentősége van, így a kérés után magyarázhattuk, hogy semmi hátsó szándék nem volt a kérésben.

Második képgalériánk a bálról
fotó: Mészáros Zsolt

A vendégek túlnyomó része ismerős volt a korábbi megyebálokról. Politikusok, orvosok, állami cégvezetők, ügyvezető igazgatók, felsővezetők és hozzátartozóik jöttek el túlnyomórészt. A családtagot itt a feleség, vagy a férj jelentette leginkább, ami szintén a megyebál-jelleget erősíti, a városi bálon ugyanis a tizen- és huszonéves gyermekek szép számmal jelen voltak korábban. A fiatalabb korosztályt most jellemzően a politikusok képviselték. Abból is a jobb oldal, mert hiába kerestünk ellenzéki politikusokat, ők nem képviseltették magukat.

Még több kép az összevont bálról - nagygaléria
fotó: Tánczos Mihály

A ruhatárban az egymás mellett sorakozó bundák és a bálozók elegáns estélyi ruhái és szmokingjai végképp nem hagytak kétséget afelől, merre billen a mérleg nyelve, ha arra vagyunk kíváncsiak, vajon tényleg közös bált láthatunk-e?

A rendezvényt dr. Hende Csaba nyitotta meg, aki azzal kezdte mondandóját, hogy korábban ő is a Tóvendéglőben ülte a lakodalmát. Egyébként nem készült beszéddel, mert "minden beszéd az ivás rovására megy". Egységben az erő, jelentette ki és hozzátette, ez kell ahhoz, hogy azt a hihetetlenül nehéz feladatot, ami az ország, a megye és a város előtt áll a közjó érdekében megcselekedjék. Kovács Ferenc felhívta a figyelmet a műsorvezetőre, Gergó Juditra, akit az ország legjobb rádiósának választottak a Kossuth rádióban. Dr. Puskás Tivadar történelemnek nevezte 2011-et, mivel a legújabb kori történelemben még nem tartott együtt bált Vas megye és Szombathely. A beszédek vágatlanul meghallgathatók videó összeállításunkban.

Videóösszefoglaló

A koccintás után a Lorigo táncosai ropták a Mirage Salon Quartett zenéjére, majd - emlékeink szerint - rendhagyó módon Veres András megyéspüspök mondott áldást a vacsora előtt. A svédasztalos vacsoránál mindenki találhatott kedvére való ételt az általunk korábban már ismertetett menüsorból. És hogy jobban csússzon az étek, Horváth Meggie remegtette meg a hangszálait. Kovács Ferenc pedig egy sárga rózsával lepte meg az énekesnőt.

Az énekesnőt meglepte a gesztus
fotó: Tánczos Mihály

Meggie-t a Spektrum zenekar követte és hamar megtöltötték a táncparkettet elegáns párokkal. Az idő múlásával a bálozók is egyre felszabadultabbak lettek, a párosokból időnként négyesek, vagy még nagyobb csoportok alakultak. A zenészek jól éreztek rá, mikor van itt az ideje a gyors tempónak és mikor az andalgásnak.

Dr. Hende Csaba is táncolt
fotó: Tánczos Mihály

Az este meglepetése a Vivat Bacchus énekegyüttes volt, Pécsről. A szmokingos fiatalemberek bordalokat adtak elő, meglehetősen modern feldolgozásban. Ákos, Michael Jackson, Demjén Rózsi, Queen és még sok ismert előadó borosított számait énekelte el a csapat. A nem éppen konzervatív dalokon jól szórakozott a közönség.

Vivat Bacchus egyveleg a Vasi Megyebálon

Éjfélkor újabb meglepetés érte a vendégeket. Hagyomány, hogy ilyenkor hirdetik ki az Év Vasi Emberét, akit tíz jelölt közül választanak ki. Ebben a Vas Népében megjelent szavazólap is segít. Nos, az idén olyan valaki győzött, aki nem szerepelt a szavazólapon. Dr. Horváth Boldizsár elmondta, nem is tudja, miért nem irányult a 15 tagú kuratórium figyelme korábban a végül győztesként kikerülő személyre. Valószínűleg először a gazdasági életben, sportban kiemelkedőt nyújtókra figyeltek. (A Nyugaton zajlott egy szavazás a tíz hivatalos jelöltről. Itt nézheti meg az eredményt

2011.01.07. 13:21

Ön kit választana az Év vasi emberének? Szavazzon!

/ közélet 5 hsz. 1 kapcs. /
Következzék a tíz jelölt! Olyan köztiszteletben álló, Vas megyében tevékenykedő civilek, akik sokat tettek itt helyben a gazdaság, a sport, a kultúra, a tudomány vagy a művészetek terén.
.) Az Év Vasi Emberének végül egyhangúlag Sill Aba Ferenc ferences atyát választották. Részletek videónkban!

Az Év Vasi Embere díj kihirdetése

A gratulációk után újból a táncé volt a főszerep, majd következett a tombola, ahol tarolt a média és a fődíj is újságírókhoz került. A nyugat.hu munkatársa nyolc ajándékot nyert, igaz, sok tombolaszelvénnyel. A tombolából befolyt összeget is jótékony célra fordítják a szervezők.

A sorsolás után már letettük a lantot, nem fotóztunk és videóztunk, pedig igazából ekkor hágott tetőfokára a hangulat. A jó borok is segítették ebben a bálozókat. A folyosón korábban a sörpártiak vívtak vidám szócsatát a borkirálynőkkel, mindenki a maga igazát hajtogatta, végül egy közös fotó után szent lett a béke.

Sörpárti a borkirálynők ellen
fotó: Tánczos Mihály

A nyugat.hu tudósítóját féltucatnyian kérdezték az este folyamán a niue-i dolláros érméről, amiről a nyugat.hu beszámolt

2010.11.05. 14:00

Egy- és ötdolláros érmén szerepel a szombathelyi székesegyház

/ kultúra gal. 1 hsz. /
Október végén került forgalomba Niue-ben két érme, amelyen II. Erzsébet királynő arcmásán kívül a szombathelyi székesegyház képe és a "Szombathely" felirat is szerepel.
. A kis szigetállam egy- és ötdollárosán ugyanis a szombathelyi székesegyház képe látható. Több bálozó is jelezte, hogy őket is nagyon érdekli az érme. Nekik tanácsoljuk az ebay.com oldalt, ahol a Niue és Szombathely kulcsszavakra több aktuális aukció is felbukkan.

A politikusok ízlelőbimbójának is jót tett a hegyháti gyümölcslé
fotó: Tánczos Mihály

A rendezvény hangulatát pálinkakóstoló is fokozta. A nyugat.hu olvasói képben lehetnek, hogy készül ez a nedű, ugyanis korábban erről is beszámoltunk

2009.11.14. 12:07

Megnéztük, hogyan készül a hegyháti pálinka

/ életmód gal. 3 hsz. 1 kapcs. /
Tudják Önök, hogy száz liter málnából két liter pálinka készül? Hogy a kereskedelmi célú pálinkát 80 százalékosra készítik, aztán hígítják? Hogy a gyümölcsöt öntözéssel is meg lehet védeni a fagytól? Egyáltalán, tudják Önök, mi az a pálinka?
.

A tapasztaltak alapján elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú Megyebálban jártunk, a városi bál pedig az idén elmaradt. Nem véletlenül zajlott közlemény párbaj

2011.01.07. 20:57

Tények a városi bálról - Közlemény

/ vélemény 5 hsz. 2 kapcs. /
A szervezők bejelentették, hogy a szombathelyi bál bevételét jótékony célra, a megyei gyermekvédelmi intézmények megsegítésére fordítják.
a városi közgyűlés tagjai között az idei bálról.

Kapcsolódó

2011.01.07. 13:21

Ön kit választana az Év vasi emberének? Szavazzon!

/ közélet 5 hsz. 1 kapcs. /
Következzék a tíz jelölt! Olyan köztiszteletben álló, Vas megyében tevékenykedő civilek, akik sokat tettek itt helyben a gazdaság, a sport, a kultúra, a tudomány vagy a művészetek terén.

2011.01.07. 20:57

Tények a városi bálról - Közlemény

/ vélemény 5 hsz. 2 kapcs. /
A szervezők bejelentették, hogy a szombathelyi bál bevételét jótékony célra, a megyei gyermekvédelmi intézmények megsegítésére fordítják.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat