NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Júdáspénz és főzőshow (Közlemények)

Pártreakciók a megyei vagyon államosítására. Az MSZP szerint a Fidesz júdáspénzt fizetett helyi politikusainak. A Jobbik szánalmas főzőshow-ról ír.

A Vas Megyei Közgyűlés, és a Vas megyei fideszes országgyűlési képviselők büszkék lehetnek arra, hogy az évtizedek alatt megmentett és jó állapotban megőrzött értékeinket Orbán Viktor kezére adták. Ha Kovács Ferencnek, Puskás Tivadarnak vagy éppen Ágh Péternek nem az elkövetkezendő két évben a semmiért járó fizetése lett volna a legfontosabb, akkor megakadályozták volna Vas megye vagyonának államosítását.

A Fidesz képviselői elárulták a választópolgárokat, a júdáspénzt pedig az Azori-szigeteken mulatta el a megyei közgyűlés elnöke feleségével. Tettük nem szimpla hazugság, ennél jóval több, hazaárulás. Annyi esze nem akadt a megyei képviselő-testületnek, hogy a megyeháza épületét mentse valahogy.

Persze miért is csodálkozunk, kérdezhetik azok:

 • akiknek Orbán Viktor azt ígérte, jobban járnak az új adórendszerrel, majd csökkent a fizetésük;
 • akiknek a Fidesz ellopta magánnyugdíj-megtakarításait, majd eltőzsdézte, felélte, elherdálta;
 • akik hittek az államadósság elleni harcban, és most látják, hogy az államadósság nemhogy csökkent volna, hanem még nő is;
 • akik Ausztriába járnak át tankolni, vásárolni;
 • a pedagógusok, akiknek pedagógus-életpálya modell helyett iskolabezárás jutott;
 • a rendvédelmi dolgozók, akiknek elvették a szolgálati nyugdíj jogosultságát;
 • a tanulók akik fizethetnek a felsőoktatásért…
 • És a sort a végtelenségig folytathatnánk, hiszen Orbánnak és csatlósainak semmi nem szent: demokrácia, sajtószabadság, jogbiztonság…

  Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök, nyugodtan lecserélhetné a honlapján található Kölcsey idézetet:

  hass, alkoss, gyarapíts

  helyett

  hazudj, csalj, tékozolj

  -ra. A megyei közgyűlés igennel szavazó tagjai ugyanis támogatták, hogy az állam elvegye és eltékozolja szabadon Vas megye vagyonát.

  Csak egy dologtól retteg minden diktatúra. Meg lehet szüntetni a bíróságok függetlenségét, és politikai ellenfeleit bebörtönözheti a Fidesz, de mindenki tudni fogja, hogy koncepciós perek áldozatai ülnek a börtönökben. Le lehet silányítani pártszolgálattá a közszolgálati televíziót és rádiókat, de a valóságot nem lehet kiretusálni. A diktatúra napjai meg vannak számlálva, mert a népet nem lehet leváltani. Ettől retteghetnek minden nap, most már a Vas megyei fideszesek is…

  Dr. Czeglédy Csaba
  frakcióvezető
  MSZP-SZTKE Frakció


  A Jobbik közleménye

  Az azori üdülés után főzőshow a Vas megyei közgyűlésen

  Főzési tanácsadó produkcióvá silányult a Vas megyei közgyűlés idei utolsó, rendkívüli ülése. Miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom hosszasan taglalta a megyében még működő intézmények léte körül kialakult bizonytalanságot, válaszként Kovács Ferenc közgyűlési elnök a vegeta mint ételízesítő káros hatásairól tartott előadást.

  Vas megye közgyűlése a 2011-es esztendő utolsó ülésén nemcsak az óévnek, hanem teljes intézményhálózatának és vagyonának is búcsút intett. A megye kormánypárti képviselői a strukturális átalakulás utolsó simításait is megszavazták, így végleg legitimmé tették a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló törvényt.

  Az ülésen többször aggodalmamnak adtam hangot az intézmények további sorsával kapcsolatban, és kijelentettem: a 2012-es állami költségvetésben a megyei intézményfenntartó szervekre és az átvett intézményekre szánt keret érdemben nem változik a 2011-es esztendőhöz képest, ennek köszönhetően a jövőben egy fokkal sem lesz könnyebb a megye oktatási és szociális hálózatának működtetése. A bizonytalanságot tovább növeli az a tény, hogy a létesítmények fenntartásával megbízott megyei intézményfenntartó központ gazdasági és működési struktúrája továbbra sem rajzolódott ki teljes egészében.

  A közgyűlésen azt is megemlítettem, hogy több iskola konyhájára a szakácsok már otthonról viszik a fűszereket, illetve ételízesítőket, hogy egyáltalán főzni tudjanak a gyermekekre. Az Azori-szigetekről nemrégiben hazatért Kovács Ferenc, a közgyűlés elnöke válaszként hosszasan ecsetelte a fűszerek káros hatásait, majd kijelentette: azok a háziasszonyok, akik vegetát használnak az ételek elkészítéséhez, egyszerűen nem tudnak főzni.

  A szánalmas ételkészítési előadás után a 2012-es költségvetési koncepció tárgyalása következett, amelynek egyetlen pozitívuma, hogy az adóbevallásokkal ellentétben ez a dokumentum valóban elférne egy söralátéten is. A hangzatos szólamok ellenére a kormánypártiak által támogatott költségvetés tervezete újra hiánnyal számol, mégpedig 20-25 millió forinttal. A megyei önkormányzat jövőbeni feladatairól és azok finanszírozásáról egyetlen szó sem esik a jövő évi büdzsé tervezetében. A forradalmi kormány továbbra is csak rózsaszín álmokat kerget, és a kétharmad mögé bújva folyamatosan félrevezeti a választópolgárokat.

  Rába Kálmán
  a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője

  Kapcsolódó

  2011.12.27. 14:56

  A Vas megyei közgyűlés minden intézménye állami tulajdonba kerül

  / közélet 3 hsz. /
  Kiüresedik a megyei önkormányzat, alig marad feladatuk. Költségvetésük is drasztikusan csökken.

  Hozzászólások (6)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
  Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
  miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
  Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
  miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
  Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
  elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
  Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
  belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
  Bajnok a Haladás futsal csapata