NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Megváltoztatta a családi adókedvezmény nyilatkozatának szabályait a NAV - csak elfelejtettek időben szólni

Miközben épp mostanában adják le az alkalmazottak a munkáltatójuknak a családi adókedvezménnyel kapcsolatos nyilatkozatukat, a NAV január 8-án változást jelentett be.

A hvg.hu szúra ki, hogy a NAV január 8-i dátummal írta át a családi adókedvezményről, valamint az első házasok kedvezményéről szóló nyilatkozat kitöltési szabályait és mintapéldányait is.

A változás ugyan kedvező, az időzítéssel azonban akad egy kis gond: munkahelyek tömegein töltik ki a dolgozók ezekben a napokban a különböző, adózáshoz kapcsolódó 2020-as nyilatkozatokat, mivel aki a januári munkájáért kapott fizetésében szeretné már érvényesíteni a kedvezményt, annak le kell adnia a papírt addig, amíg a munkahelyén elkezdik a januári bérszámfejtést.

A változás lényege egyébként az, hogy eddig a nyilatkozatokat alá kellett írnia magának a dolgozónak, a házastársának vagy élettársának, és mindkettejük munkahelyéről is be kellett szerezni egy-egy aláírást. Mostantól a házastárs/élettárs munkahelyének már nem kell nyilatkoznia arról, hogy tudomásul veszi, hogyan érvényesíti a család a kedvezményeket.

Mindenesetre, akik már a korábbi szabályok szerinti dokumentumot beszereztek, azoknak nem kell újat kérni. Csak egy kicsit többet kell adminisztrálniuk, feleslegesen.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szalay Miklós: *gy *lt*l*n*s *ssz*f*gl*l* * t*rs*d*lm* *gy*nl*tl*ns*g*krõl: ...
Kíváncsi rá, melyek az EU leggazdagabb és legszegényebb országai?
miki1950 : *ln*zv* *nn*k * m*gy** k*rh*zn*k * h*ml*kz*t*t *s f*b*j*r*t*t, n...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?
Rőzsike : *z *ll*nz*k k*sz*n* j*l *l v*n *z *l*v*l*szt*s* *gy*zk*d*s*v*l. ...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : V*z*. N*kt*k m*nd*nr*l Gy*rcs*ny j*t *sz*t*kb*. *z m*r k*sz r*h*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : N*m *sm*rj*k b*l*lr*l * r*ndsz*rt. *z *g*sz k*v*lr*l p*d*g *gy t...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?