NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Megtudtuk, mi okozta a péntek esti oladi áramszünetet

Azt is megkérdeztük, várható-e újabb.

„Kerestem a gyertyákat, de nem találtam. Gondoltam lefürdök a mobil fényénél, de közben rájöttem, hogy a fürdőben is megállt a villanyfűtés. Kinéztem az ablakom és minden sötét volt. Tudom, hogy hülyeség, de egész világvégi hangulatom volt” – mesélte élményeit egyik ismerősöm.

Bizonyára sokan éreztek hasonlóan a péntek esti szombathelyi áramszünet kapcsán, amelynek jelentőségét és hatását valóban butaság lenne felnagyítani, de arra jó volt, hogy ismét rávilágítson, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a technológiának.

Az áramszünet Szombathely északi részét, a Rohonci úttól északra fekvő utcákat érintette és maximum 17 percig tartott – közölte lapunk megkeresésére az EON.

„Egy középfeszültségű földkábelen történt meghibásodás” – tudtuk meg.

A hiba észlelése után a cég szakemberei több lépcsőben kapcsolásokat végeztek, aminek eredményeképpen a meghibásodott szakaszt kikerülve, másik villamos kábeleken keresztül látták el árammal az érintetteket.

Mivel területileg és időben is több lépcsőben történt az áramszolgáltatás visszaállítása, az áramkimaradás különböző hosszúságú volt az érintett városrészen.

Lapunk kérdésére a cég közölte: az áramszünetnek nincs köze ahhoz, hogy megváltozott az életmódunk, hogy egyre több nagyfogyasztású elektromos eszközt használunk és péntek este otthon voltak a családok.

Az E.ON nem számít arra, hogy visszatér a probléma.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Safranek Úr: N*zd, h* * Z*n*t* v*gr* *gysz*r k* t*dn*m ny*tn* * sz*ll*z*st, *...
Áramlik be a használtautó Magyarországra, és egyre drágábban adják őket
platnik: V*l*szt*n*? *dd*g *gy v*lt, h*gy m*t k*ph*t, *l*pb*t*gs*gt*l f*...
Ismét meghosszabbodik az oltási akció - Vas megyei helyszínek és időpontok
platnik: H*t m* n*m, *nny*t m*r t*nyl*g n*m *d*k *rt*. * F*rr*s*t*s f*lb...
Nagyot drágult a szombathelyiek kedvenc kenyere
Safranek Úr: N*k*m m*r *z *ng*l *s j*lly j*k*r, m*rt n*ncs *ly*n, h*gy n* l*n...
Nagyot drágult a szombathelyiek kedvenc kenyere
polgartars: H* n*m mzp-r* sz*v*z*l, *kk*r *rt*d * j*l*nl*g* h*lyz*t s*ly*ss*...
Gattyán megjelent a szombathelyi plakátokon