NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megszólaltak a Balatonba fulladt testvérpár szülei

Azt mondják, a 13 éves Zoltán és a 17 esztendős Tamás tudtak úszni.

Ahogy arról lapunk is beszámolt

07.26. 22:33

Idén eddig 13-an fulladtak bele a Balatonba

/ hírek /
Eddig összesen 220 embert mentettek ki a vízirendőrök.
, a hétvégén egy testvérpár fulladt bele a Balatonba, a 13 és a 17 éves fiú az alsóbélatelepi strandon fürdőzött matracokkal, és egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tragédiát.

Most a Blikk megszólaltatta a szülőket is. Az írásból kiderül, hogy a jászberényi család nagyon várta a nyaralást, de az egy hétre tervezett boldogság mindössze egyetlen napig tartott.

Az apa együtt ment a vízbe a három gyerekkel, míg a fiúk beljebb úsztak a matraccal, ő a lánygyermekkel vízipisztolyozott.

Aztán fél óra múlva azt látta, hogy néhány fiatalember egy ájult gyereket hoz ki. Először nem tudta, hogy a fiáról van szó, csak a fürdőnadrág alapján döbbent rá erre. Egyébként német fiatalok voltak, akik nem is tudtak magyarul, de mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a gyerek életét.

Illusztráció
fotó:

„Egész kicsi koruktól vittük őket nyaralni. Ugyan nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe. Egyébként szemmel láthatóan a tragédia másnapján az a három bója beljebb volt hozva, amik azt jelezték, honnan mélyül a víz” – mondja az apa, aki a rendőrségen volt, amikor este a másik gyermeke holttestét is megtalálták.

Egy-egy mécsest gyújtottak a Balaton-parton, majd hétfőn indultak haza, közben bementek a krematóriumba, hogy elbúcsúzzanak a fiúktól.

Az apa elmondta, hogy az elhunyt gyermekei gyógyíthatatlan betegségben szenvedtek. A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, csak ülve lehetett altatni kicsiként, hogy ne fulladjon meg, mert a légcsöve folyton elzáródott. Emellett alig hallott és gyengén látó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

A történtek nagyon megviselték a gyerekek húgát, aki a partról nézte, mi is történik a családdal.

A családban van egy negyedik gyerek is. A húszéves fiú már külön él, és a tragikus nyaraláson sem volt jelen.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*r*s*n sz*b*ds*gsz*r*t*, b*szk* m*gy*r n*p *d* s*lly*szth*t* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
mike74: M**rt *z n*m *nd*r*t* m*s ny*r*l*s**t t*t*kb* f*t*zn* ?? K*v*ncs...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
demoktatorovm: K*v*l* t*lj*s*tm*ny! Gr*t*l*l*k!...
Szinte berepültek a célba a gencsi BMX-esek
TheOldBarbers: T*d*m *n h*gy gy*rm*kk*r*nkb*n *gy h*l*m *lt*st k*pt*nk. K*sz*n...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is
TheOldBarbers: +1...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is