NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megszólalt a sofőrre puskát fogó vadász: állítólag orvvadásznak hitték a terepjáróst

Az RTL Klub híradója utolérte tegnapi sztorink antihősét. Videónk alapján sz ügyben nyomozás indul.
fotó:

Tegnap írtuk meg a döbbenetes sztorit az esetről, amikor egy videón az látszik, hogy Vas megyei vadászok, vagy legalábbis annak látszó emberek Sárvár mellett megállítanak egy terepjárót, majd az abban ülőre fegyvert szegeznek. Márpedig egy vadász csakis akkor tehet ilyet, ha önvédelmet gyakorol, megtámadják, vagy életveszélyben van és csak ilyen módon tud védekezni. Erre utaló jelet azonban nem látni a videón.

Az RTL Klub utánament az esetnek, már amennyire lehetett, mert interjút nem sikerült kihúzni egyik érintettből sem. Annyit derítettek ki, hogy az egyik helyi vadásztársaság vezetőjének fia fogta a puskát, a vadász maga pedig annyit mondott, hogy másfél évvel ezelőtt történt az incidens, és azért, mert azt hitték, orvvadászokkal találkoztak.

Igazoltatni akarták őket, de a sofőr ekkor elkapta a karját, és vonszolni kezdte őt a sáros úton. A fegyvert fia ezután vette elő.

Állítólag ennek a következménye a fenti képsor. adta hírül az RTL Klub

Nagy kár, hogy ez az állítólagos előzmény már nincs meg a felvételen. Mint ahogy az sem látszik, hogy a vadászapuka ruhája sáros lenne, ami ugye alapvető következménye lenne a sáros talajon vonszolásnak. Sőt, az előző cikkünkben vázolt beszélgetésre sem rímel a vonszolós sztori. Az viszont látszik, hogy az ellenőrzésre jogosult vadász annak ellenére nem néz bele végül a csomagtartóba, hogy a sakkban tartott sofőr végül felnyitja azt.

Mindenesetre a Vas megyei rendőrkapitányság kényszerítés miatt, a sárvári rendőrök pedig lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt kezdett nyomozást a Nyugaton bemutatott videó alapján.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés