NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Megszerezte harmadik EB-érmét a kőszegi Hámori Luca

Ez pedig egyben a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 14. világversenyen szerzett érme is.

Június 15. és 25. között rendezték meg az U22-es Európa-Bajnokságot Olaszországban, Rosetto degli Abruzzi városában. A megmérettetésen Hámori Luca képviselte női 64kg-ban a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet.

Első mérkőzésén az angol Shona Whidwellel szemben húzott kesztyűt. Luca szép bunyóval, megosztott pontozással győzte le angol ellenfelét, így a következő összecsapáson már az éremért bokszolt.

Az elődöntőbe jutásért a francia Fatia Benmessahellel csapott össze. Luca egy percig sem kímélte ellenfelét a három menet során, folyamatosan ment előre. Kitartása és ereje pedig megtérült, hiszen a mérkőzés végén az ő keze lendült a magasba.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet

Az elődöntőben a német Stefanie von Berge volt az ellenfele. A kőszegi versenyző minden igyekezete ellenére, sérülés miatt sajnos a harmadik menetben már nem tudta folytatni a küzdelmet, így két győzelmét követően bronzéremmel zárta a kontinentális megmérettetést. Ezzel az eredménnyel Luca megszerezte harmadik EB-érmét, amely egyben a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület tizennegyedik EB/VB érme.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet

„Luca első körben legyőzte súlycsoportja legrutinosabb versenyzőjét, majd ezt követően a 2017-es ifjúsági Európa-bajnokot is. Két nagyon technikás és komoly bunyóst sikerült maga mögött hagynia. Sajnos a sérülés közbeszólt, de az egészség a legfontosabb, ezt minden esetben szem előtt kell tartani. Versenyzőnk hatalmas elszántsággal teljesített a felkészülése teljes ideje alatt, ennek be is érett a gyümölcse. Ezzel az akaraterővel és teljesítménnyel Luca még nagy eredményekre hivatott! Dolgozunk tovább keményen!” – mesélte lapunknak Varsányi Áron edző.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
fgzb: ...cs*kn*m 400 sz*mb*th*ly* v*gy v*r*s k*rny*k* l*ny *r*zh*tn* j...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
shopron: L*t*m *nny*r* g*z * h*lyz*t, sz*mb*th*ly*n s*mm*r* s*ncs *ll*t*l...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd
OhneGetzi: "T*bb sz*z*zr*t m*t*rh*b* n*lk*l..." *z *j **t*kn*l *ly...
Nem állta ki az idő próbáját, 15 millió forintnyi közpénzből újul meg az oladi templom párkányzata