NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Megölte élettársát a zalaegerszegi hajléktalan férfi, életfogytiglant kapott

Július 14-én tartották annak a többszörösen visszaeső hajléktalan férfinek a tárgyalását, aki tavaly nyáron megölte élettársát. A Zalaegerszegi Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyészi vádirat szerint a vádlott és a sértett 2018 januárjában a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedtek meg, egymásra élettársként tekintettek. Italozó, hajléktalan életmódot folytattak, ha tehették az éjszakákat a szabadban töltötték.

2019. június 14-én napközben a vádlott és a nő Zalaegerszegen bolyongott, s velük tartott szintén hajléktalan ismerősük. Az esti órákig hárman közel 6 liter bort ittak meg. 19 óra után elindultak a Parkerdő irányába. A sértett ittassága folytán már nehezen közlekedett, ez pedig dühítette a vádlottat. Ütlegelni kezdte a nőt, aki jajgatott, majd leült, lefeküdt a fűbe.

Élettársa ettől még indulatosabb lett és a földön fekvő sértett fejét rugdosta, taposta, ezt észlelve egy járókelő rá is kiabált a vádlottra. Ezután a Parkerdőben a játszótér egyik padjánál ültek le és tovább italoztak, majd sötétedés után elindultak alvóhelyük felé. A továbbra is botladozva közlekedő nőt a vádlott vezette, azonban a sértett ismét elfeküdt a földön, ezért a férfi újra bántalmazta, többször megtaposta a felsőtestén.

Ezután a vádlott elvonszolta a nőt egy ivókútig, ahol vizet engedett a fejére, mire valamelyest magához tért. Miután tovább indultak a férfi ismét rúgta, ütötte a nőt. Ekkor az ismerősük odalépett a földön fekvő nőhöz, s attól tartva, hogy életét veszthette, segítségért indult. Ezt követően a vádlott – mivel dühítette, hogy a sértett miatt nem jutnak el az alvóhelyükhöz – tovább bántalmazta a nőt, végül addig szorította a nyakát, amíg megfulladt.

Ismerősük rövid idő után segítség nélkül tért vissza. Ekkor a sértett már a hátán feküdt, a vádlott pedig egy közeli padon ült, s arra kérte a másik férfit, hogy hagyják az élettársát ott aludni, míg ők menjenek az alvóhelyükre. Hajnalban a két férfi továbbindult kéregetni és inni. A sértett holttestét végül a járókelők fedezték fel.

A vádlott a bírósági tárgyalások során nem tett két egyező vallomást, mindig másként adta elő az egyes részleteket, illetve többször is ellentmondásokba keveredett. Azt végig elismerte, hogy bántalmazta a nőt, de tagadta, hogy ő okozta a halálát.

Egyik vallomásában azt mondta, hogy hatan italoztak a Parkerdőben és egyszer csak azt észlelte, hogy a sértett rosszul van. Tagadta, hogy a pofonon és a rúgáson kívül több ízben bántalmazta a nőt, azt állította, hogy még ő ment segítséget kérni a közeli benzinkútra, de ezután elhagyta a helyszínt.

Más alkalommal azt is mondta, hogy begyógyszerezhették, amitől elaludt, de beszélt arról is, hogy megfenyegették. Állította, hogy betegsége miatti rossz fizikai állapota folytán nem is lett volna ereje megfojtani a nőt. Ezt azonban az orvosszakértői vélemény nem erősítette meg: a nő nyakát közepes erőt el nem érő erővel szorították meg, s a vádlott fizikai és egészségi állapota lehetővé tette, hogy a nő nyakát – akár egy kézzel is – képes legyen ilyen erővel megszorítani.

Emellett a nő nyakán azonosították annak a cipőnek a talplenyomatát, amit a vádlott viselt az elfogásakor. Erről korábban azt nyilatkozta, hogy nem ez a lábbeli volt rajta a történtekkor, azt lecserélte. A tanúk szerint azonban a férfinak nem volt másik cipője.

A Zalaegerszegi Törvényszék – mérlegelve a vádlott változó vallomásait, a tanúk által elmondottakat, amelyek több körülményt érintően cáfolták a vádlott védekezését, a szakértői véleményt, illetve a szakértő tárgyaláson tett szóbeli nyilatkozatát – a vádlottat, mint erőszakos, többszörösen visszaeső életellenes bűncselekményt elkövető személyt bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében. Ezért őt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét is kizárta.

Az ítéletet az ügyészség elfogadta, a vádlott, aki továbbra is letartóztatás alatt áll, és védője fellebbezett ellene – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *sm*t *gy *rv*s,*k* p*l*t***s *k*r l*nn*! J*bb l*nn*,h* v*g*zn* ...
Zacher etikája
Latyak: R*l*nk *s t*dj*k, h*gy k* v*n * n*ckn*v m*g*tt, d* m*, *m*g * h*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : H* k*t *l*t*d l*nn* *zt t* *kk*r s*m *rt*n*d m*g. M*g*s *z n*k*d...
Zacher etikája
miki1950 : T*v*dt*m. *pr*l*s 10- *n m*r v*lt r*l* h*r *s p*rsz* k*mm*nt*k *...
Zacher etikája
demokratikus_gumilovedek: Z*ch*r l*sz *z *j f*k*t* r*h*s n*v*r! * v*r*sc*l*b*t v*r*s k*rdk...
Zacher etikája