NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megkezdődött a szombathelyi fegyveres dohányboltrabló, egykori halálraítélt pere

A Szombathelyen álnéven élő férfi ismerőseinek azt hazudta, hogy 21 éves korában meghalt a kislánya, pedig ő maga kínzott és ölt meg akkor egy gyereket.

Megkezdődött Szombathelyen a többszörösen büntetett előéletű, 1988-ban kötél általi halálra ítélt  K.A. előkészítő tárgyalása. Ezúttal életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és fegyveresen elkövetett rablás bűntette a vád.

Frissítés: Távkapcsolattal kezdődött az előkészítő tárgyalás Szombathelyen. A vádlott kérte dr. Varga Roland bírót, hogy a sajtó mellőzésével folytatódjon a tárgyalás, mivel őt a sajtóban megjelentek miatt (gyermekgyilkosság) súlyos atrocitások érték a börtönben, ahol az orrát is eltörték. (Emiatt eljárás is indult.)
Rablásért áll bíróság elé a korábban gyermekgyilkosságért halálra ítélt férfi Szombathelyen
fotó: TM/Nyugat.hu

A bíró elutasította a kérvényt. A tárgyaláson a sértett nem jelent meg. Az ügyész 10 évet kért az újabb bűncselekmény miatt az életfogytiglani büntetését töltő vádlottra. A férfi az előkészítő tárgyaláson lemondhat a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ekkor 10 évet kap és feltételesen bocsátható szabadlábra. K.A. jelenleg az ügyvédjével egyeztet telefonon, a bíró szünetet rendelt el.

Rablásért áll bíróság elé a korábban gyermekgyilkosságért halálra ítélt férfi Szombathelyen
fotó: TM/Nyugat.hu
Korábban írtuk: A TEK által elfogott férfiről mi is megírtuk
2018.11.29. 20:09

Halálra ítélték a 80-as években a Szombathelyen nemrég elfogott fegyveres trafikrablót

/ sokkoló 7 hsz. /
Anno meggyilkolt egy 11 éves kislányt, most gázfegyverrel ment be egy dohányboltba és arcon lőtte az alkalmazottat.
, hogy ki is ő valójában. Beszéltünk a volt szomszédaival, akik csak az álnevét ismerték és azt a fedősztorit, hogy a kislánya autóbalesetben halt meg a férfi 21 éves korában. Azt már nem sejthették a szomszédok, hogy amikor erről beszélt elérzékenyülve, akkor egy 11 éves kislány képe lebeghetett a szeme előtt, akit autójával erdőbe vitt, megkínzott, meggyilkolt, majd lemeztelenítve patakba dobott. A férfi már korábban is próbált erőszakkal közösülni.
Kötél általi halálra ítélték a 11 éves kislányt meggyilkoló K. Aladárt
fotó: TM/Nyugat.hu

A vád szerint, az 53 éves vádlott 2018. november 20. napján 21:30 óra körüli időben kerékpárral érkezett a Szombathely, Sárvár utca 1. szám alatt üzemeltetett Nemzeti Dohánybolthoz. A vádlott a kerékpárt a közeli autómosónál hagyta, a nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővette a gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte.

A sértett közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére 21  cm távolságból arcon lőtte az általa korábban vásárolt gáz- és riasztófegyverrel a szemüveget viselő sértettet, és ismét felszólította őt a pénz átadására. A sértett, akinek csípett és könnyezett mindkét szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig sürgetve és szidalmazva követte őt, többször megütötte a sértett hátát, nyakát és arcát.

A kegyelemben részesített gyilkos utolsó publikus képe 2018-ból, egy szombathelyi trafikból
fotó: TM/Nyugat.hu

Amikor a sértett már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította a sértettet, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta őt. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket. A vádlott a sértett által átadott és az általa a pénztárgépből kivett pénzt egy fehér színű nejlontáskába tette.

A vádlott ezt követően elindult a boltból, azonban észlelte a sértett tulajdonát képező mobiltelefont, amit felvett, hogy elvigye. Ekkor a sértett megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefont. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a Szombathely, Kisfaludy Sándor utcában lévő lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 forintot tulajdonított el. A vádlott a bűncselekmény elkövetése előtt néhány héttel vásárolta meg az általa használt gáz-és riasztópisztolyt, valamint a maszkot. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A Vas Megye Főügyészség a vádlottat, mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, a Kaposvári Katonai Bíróság 1989. február 21. napján jogerőssé vált ítéletével aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. A halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, melyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

A vádlottnak egy újabb elítélése miatt 2018. október végén kellett volna a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe bevonulnia, de ennek nem tett eleget, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot