NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Video

Megkérdeztük az itt lakókat: Milyen a parkolás Szombathely belvárosában?

Önök szerint mit mondtak?

Milyen a parkolás Szombathely belvárosában? - Ezzel a kérdéssel fordultunk a Fő tér körül parkoló emberekhez. Általános vélemény volt, hogy katasztrofális.

A Levéltár és a Belsikátor közötti rész különösen problémás: ott található közel s távol az egyetlen ingyenes parkoló terület, ám ez kifejezetten az ott lakók számára van fenntartva.

fotó: Baráth Noémi

Ennek ellenére nem csak a városba igyekvők keresnek ott helyet, de a közeli üzletek is előszeretettel parkoltatják ott naphosszat járgányaikat áruszállítás címszó alatt. Ez lényegében abból áll, hogy reggel leparkolnak, egy A4-es lapon kiírják a szélvédőre, hogy áruszállítás, plusz a hozzá tartozó telefonszám. Ezzel el is van intézve a nap.

A lakók persze nem tudnak hova állni, mert nincs hely.

Van, aki szerint már legalább 5 éve ilyen állapotok uralkodnak, bármit tesznek, nem történik semmi javulás, szóval kár is róla cikkezni – szerintük.

Úgy gondolják, sorompót kéne felszerelni, az talán megoldaná a helyzetet. A zsúfoltság miatt ezen a területen gyakran meghúzzák egymás autóit az arra járók, hétvégente előfordul, hogy a fűre is felparkolnak.

A többi nagyvárostól eltérően Szombathelyen nem túl divatosak a parkolóházak, tulajdonképpen egy sincs.

Baráth Noémi és Horváth Gábor felvétele

Az utcák tömve vannak parkoló autókkal, a meglévő parkolóhelyek pedig már nem is elég szélesek a mai kocsiknak, így előfordul, hogy az embernek 3-4 kört is meg kell tennie, ha fél percre be akar ugrani a városba.

Emiatt sokan inkább a környező utcákban állnak meg, és inkább besétálnak onnan, de akkor megint csak az ott lakók parkolóhelyeit foglalják.

Nem csak a helyekkel van baj, az új parkoló automaták nyílása szűkebb, mint a régieké, nehéz kivenni belőlük a jegyet, ezért sokan inkább a mobilos parkolásra álltak át. Ez szintén jobban működik más városokban, ugyanis sehol máshol nem találkoztam még 3 méter magasra felszerelt táblákkal, melyekről fél centis szöveget kéne leolvasni ahhoz, hogy egyáltalán megtudjuk, hová kéne küldeni az SMS-t –csak Szombathelyen.

Kérdéseinkkel megkerestük a SZOVA Zrt.-t, cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ.

(A film és a cikk a Nyugat.hu gyakornoki programja keretében készült.)

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után