NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Megint meghosszabbíthatják a lezárásokat Kelet-Ausztriában

Továbbra is feszült a helyzet a térség kórházaiban, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland ezért egy újabb héttel meghosszabbítja a korlátozásokat.

Bécs főpolgármestere, Michael Ludwig a szövetségi kormány tagjaival, valamint Kelet-Ausztria tartományvezetőivel egyeztetett kedd délután. A kiszivárgott információ szerint egyre inkább biztosnak látszik: egy újabb héttel meghosszabbítják a lezárásokat Bécsben.

Az APA osztrák hírügynökség szerint szolidaritásként Alsó-Ausztria és Burgenland is csatlakozik ehhez, ez pedig azt jelenti, hogy egészen április 18-áig maradnának a mostani szabályok.

A hírek szerint a térség kórházainak intenzív osztályain továbbra is feszült a helyzet, és bár az új fertőzöttek száma csökkenni látszik, az áttörés még nem érkezett el. „A lakosság védelme érdekében közösen vállalunk felelősséget. Ezzel a közös módszerrel védhetjük meg a régió lakóit” – mondta el Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományfőnöke.

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó szerint „a szövetségi tartományok egységes, összehangolt intézkedése lenne elvárható, és a lakosság számára is könnyebben értelmezhető. Az április 18-ig tartó időszakot arra használjuk fel, hogy az újranyitás szabályrendszerét kidolgozzuk. Egyértelmű kritériumokat kell lefektetnünk, ami alapján aztán eldönthető, mikor, hol lehet elkezdeni az újranyitást. A lakosság csak akkor fogja továbbra is betartani a védőintézkedéseket, ha megfelelő perspektívát láthatnak a jövőre nézve”.

A döntés hivatalos bejelentése ma késő délután, vagy koraeste várható.

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak