NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megforduló Mazdának ütközött egy VW teherautó a 87-es főúton – Frissítés: Megszólalt a Mazda sofőrje

Nagyobb torlódás alakult ki a szombathelyi elkerülőn, a 87-es főúton, ahol egy Mazda és egy Volkswagen ütközött. A balesetben a Mazda vezetője megsérült.

Frissítés:

Időközben felkereste lapunkat a Mazdát vezető hölgy, aki a következőt mondta:

Én a mentőben voltam, ezért csak az egyik fél állásfoglalását hallhatták. Ezt nem tartom korrektnek. Valóban az út szélén várakoztam, megfordulás céljából. Miután meggyőződtem arról, hogy biztonságosan meg tudok fordulni mindkét irányból, irányjelzéssel elindultam. Már csak azt vettem észre, hogy a mögöttem lévő autó fékezés nélkül az autó bal hátsó részébe ütközött. Az eset után az autóban utazó két férfi percekig oda sem jött, később az egyik közölte, hogy ha meg tudunk egyezni, nem jön ki a rendőrség. Az állapotom felől nem is érdeklődött. Nagyon hálás vagyok az éppen arra járó mentősöknek (név szerint Fórián Szebasztiánnak és Máté Martinnak), akik segítettek, erőt adtak.


Korábban írtuk:

A Zanati út irányába tartó VW teherautó vezetője elmondta, hogy folyamatos kocsisorban haladtak és szemből is folyamatosan érkeztek járművek. Az egyik út széli öböl előtt a szemből érkező járművek között nagyobb távolság,

foghíj

volt, az előtte haladó Mazda vezetője pedig ezt ki akarta használni, hogy megforduljon.

fotó: TM

A teherautó vezetőjének állítása szerint sem féklámpa nem villant, sem irányjelzőt nem használt a hölgy a manőver előtt, hirtelen mozdulattal próbált megfordulni, azonban a szemből érkező kocsi miatt mégis a fékbe taposott, már keresztbe állva az úton.

fotó: TM

A teherautó vezetőjét meglepte a manőver és már nem tudott megállni, a bal hátsó kerekénél ütközött a Mazdával.

fotó: TM

A személyautó vezetője információnk szerint könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A teherautóban senki sem sérült meg. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Információnk szerint szemtanúja is volt az ütközésnek.

fotó: TM

TISPOL akcióra tartva

A sok rendőrautó a képen megtévesztő, nem a baleset miatt érkeztek, hanem az egy hetes TISPOL akció egyik helyszínétől gurulnak át a másik helyszínre. Az előre bejelentett ellenőrzéssorozat keretében a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök hétfő óta.

fotó: TM

Szemétlerakó a 87-es mellett

A baleset helyszínén mindkét oldalon található egy öböl a 87-es főúton és tábla tiltja a szemét lerakását (nem mintha ott le lehetne rakni, ahol tábla ezt nem tiltja.)

fotó: TM

Az öbölben és a mellette lévő árokban rengeteg szemét található. Zsákolt háztartási hulladék magyar feliratú tubusokkal, újságokkal, élelmiszerekkel, sok gumi és építési törmelék, illetve annak a nyoma is egyértelmű, hogy sokan a dolgukat végezni állnak meg az út mellett.

fotó: TM
fotó: TM

Dacia hajtott Citroen elé a körforgalomban

Szombaton délután egy osztrák rendszámú Dacia hajtott körforgalomban haladó magyar rendszámú Citroen elé a szombathelyi Vörösmarty Mihály utcából. A balesetben senki sem sérült meg.

fotó: TM

Ezzel nagyjából egy időben Suzuki és Mercedes személyautó ütközött a Borostyánkő áruház közelében.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés