NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Megasztárok mélyvízben – Kezdők és profik az MSH-ban

Érdekes kísérlet tanúi voltunk szombat éjszaka az MSH-ban. A Megagála közönsége megláthatta, hogyan működik a Megasztár, amikor kihúzzák mögüle a megagépezetet és magára hagyják egy vidéki színpadon ezres tömeg előtt. Ráadásul meglehetősen kritikus közönség előtt.

Nézőtéren tipegők és botosok

Miután ülőhelyet sikertelenül vadászunk a küzdőtérre

szorulunk

, bár szorongásról távolról sem beszélhetünk a színpad előtt. Igaz, egy-egy újabb fellépő bevonulására azért mindig rohannak rajongók a nézőtérről, de a legifjabbaknak bőven jut hely mindvégig a kergetőzésre és hajmeresztő mutatványokra.

Háromtól nyolcvanháromig százak zsibongnak és sikoltanak, mikor végre elsötétül a terem. De a sztárokra még mindig várnunk kell, felvezető produkcióként a Savaria TSE párjai lejtenek egy táncot, ők aztán többször is bekapcsolódnak a műsorba és köszönhetően nekik a szünet sem unalmas félóraként telik.

Félvér fiú félsikerrel

Kállay Saunders András - kedvesen és félszegen
fotó: Horváth Balázs

Aztán jön is a műsorvezető, aki kötelességszerűen sikoltoztat néhányat, hogy lássa, jól érezzük-e magunkat és felkonferálja a srácot, akikért sok lány szíve dobog, Kállay Saunders Andrást. És két táncos barátjával érkezik is a laza fekete-fehérbe bújt fiú. Tini szemmel valóban varázslatos lehet a félvér srác – gondolom -

Jaj, de szép

– hallom is mögöttem, egy negyvenestől…

A telefonok már a magasban, felvétel indul. András kedvesen próbál beszélgetni, poénkodni, de nagyon zavarban van. Valahogy ki kell tölteni a számok közti perceket, és ha nincs miről beszélni, akkor ez a magyar nyelv biztos ismerete nélkül még nehezebb lehet. A közönség sem nagyon érti, mit akar. Elég lenne, csak énekelnie, végül is szép hangja van a fiúnak – kár, hogy ezt szombat éjszaka az alapzene erősen elnyomta.

A szerelmes duett
fotó: Horváth Balázs

Ennek a számlájára írható, hogy a Megasztárok tehetsége kevéssé érvényesül az MSH színpadán. Furcsa módon, csak az utolsóként éneklő Caramel kéri újra és újra a technikusokat, hogy adjanak a hangjából is többet. Végül is ezért jött a közönség. A műsor finoman szólva sincs

kitalálva

, a srácok és lányok sután követik egymást, láthatóan fogalmuk sincs arról, mit tegyenek a színpadon - persze az éneklésen kívül.

„Jól nyomod Reni!”

András produkciója mi mással is érhetne véget, mint egy szerelmes duettel. Ő hívja így színpadra kedvesét Tolvai Renit. Újabb sikoltozás és izgatott kíváncsiság.

Na hadd nézzük, milyen vörösen?

Igazából nem is volt ám szőke…

Szerintem amúgy nagyon öregítette

- hallom és újra a fejem fölött egy telefon. A közönség elégedett az új hajszínnel, hozzá stílusosan egy piros, ezüst flitteres ruha. Nem túl előnyös választás, a pántok hiánya pedig láthatóan Renit is zavarja – húzogatja magára folyton a ruhakölteményt.

Tolvai Renáta - Rajongóban nincs hiány
fotó: Horváth Balázs

Helyes a pár a duettben. Aztán András még dob egy csókot a sikongó lányoknak és távozik. Reni előtt is új a feladat, itt bizony nem csak énekelni kell, butuska kérdésekre fél mondattal válaszolni és köszöngetni a zsűri dicshimnuszát. Zavartan viccelődik, és minden dalról bevallja, hogy félt tőle.

A 8. dalt pedig inkább nem is énekli el, mert nem is dal és különben sem szereti. Kicsit piheg, hamar elfárad, de nézzük el neki, ez még csak a második fellépése. Kedves, aranyos, főleg a TV-ből tudjuk, hogy szép a hangja – de a

sztárságot

még tanulni kell.

Attila, már profin

A két szerethető, csetlő-botló Megasztár után a profi Megasztáré a színpad. Közel 20 év a szakmában olyan rutint adott Kökény Attilának, mely roppant üdítő az ifjak produkciója után.

Kökény Attila - Otthonosan a színpadon
fotó: Horváth Balázs

Laza és hiteles, azt ígéri jövőre táncolni is megtanul, addig a TSE táncosai pörögnek mögötte. Cserháti épp olyan jól áll neki, mint Demjén, Máté Péter vagy Karády. Renivel a cigarettavéget nagyon jól égetik. A technikára itt különösen mérgesek vagyunk.

Vera és a műszempilla

Szünet, dedikálás és újabb versenytáncok után a hajdani győzteseké a színpad. Az

aranytorkú

Tóth Vera mögött hat év és négy lemez. Nem láttuk őt friss Megaként, nem tudjuk ő is olyan zavarban volt-e mint Reniék, de mára felnőtt a

nagy feladathoz

.

Tóth Vera - Az önkritikus
fotó: Horváth Balázs

Magán vigyorogva birkózik a műszempillákkal, folyik róla a víz, zsepit kér a közönségtől és Schorbert Norbit idézi

égjen a zsír

. Amúgy a pasiktól nem nagyon tud elszakadni, szakít, párnába sír és új fiúért könyörög dalaiban. És persze nem marad el a Hamu és gyémánt sem.

Caramel és a mákos beigli

És végül Molnár Ferenc Caramel hódítja a lányszíveket. Zavaróan halk – ami őt is zavarja, valahogy a technikusok nem értik őt. A közönség viszont nagyon szereti ezt az őszinte fiút, aki rózsaszín mobilt vett a húgának. S akinek Bangó Margitot énekelve süt anyukája mákos bejglit –

bár inkább baseballütőnek nevezném

– miközben apukája metált hallgat a szomszéd szobában.

Molnár Ferenc Caramel - A családról is mesélt
fotó: Horváth Balázs

Cipelem a sorsom énekli és vele együtt a rajongók. A búcsúdalnál aztán a baseball sapka repül a küzdőtérre és futnak a lányok, hogy megkaparintsák.

A Megasztárok aztán tovább dedikálnak, a bulizók kareokiznak a kislányokat pedig a szülői kocsi várja odakint. És a kiskamasz csillogó szemmel repül apja karába és hadarja, hogy látta élőben a Caramellt az emlékkönyvébe pedig beleírt a Tolvai Reni. És a papa megdöbbenést mímelve mosolyog, hogy lám, néhány ezerért micsoda boldogságot lehet vásárolni.

És a végére néhány videó:

Kállay Saunders András
Tolvai Renáta
Kökény Attila
Caramel
Tóth Vera
Savaria TSE

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Kari: T*l*n * s*jt*n*k n*m k*n* V*d*tts*g* k*rty*n*k h*vn* *zt *m* n*m...
Horvátországba utazna? Nem lesz elég a védettségi plasztikkártya
mape55: *z *ssz*s *ly*n sz*m*t*l*v*l sz*dt*tn*m *ssz*, m*gh*zz* cs*k * s...
Vas megyében is alig győzik kiszedni a dzsuvát a vízből
demoktatorovm: *s t* k* * f.sz*m v*gy, h*gy *ly*n*k*t *r*g*tsz?...
Kökény Attila: „Nem szeretem az oltásellenes megjegyzéseket”
lalika: H*nd* *r "*rck*p*h*z": P*r *v* m*g n*gy h*ng*n k*z*lt*-...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat
realista: * t*rt*n*t m*gj**: -p*r *v*-m*g M*rt*n Zs.*lp*lg*rm*st*r j*v*sl...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat