NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Megállni tilos? Kit érdekel!

Mindennapi szituáció, hogy a szombathelyi Stromfeld lakótelepen lévő patika előtt autók várakoznak. Pedig két tábla is tiltja a megállást.

A KRESZ azt nem írja elő, hogy kórházaknál, patikáknál, orvosi rendelőknél nem érvényes a megállni tilos tábla hatálya. Márpedig az említett gyógyszertár előtt a Stromfeld Aurél utcától az elkerülő útig végig tiltják a megállást.

Hogy ez mennyire indokolt vagy sem, azt az illetékesek tudják, az azonban tény, hogy naponta több gépkocsi vezetője is nagy ívben tesz a tiltásra, s nemhogy megáll, de még várakozik is a bolti bejárat előtt. Ugyanis azt előre nem tudni, mennyien állnak előttük a sorban, vagy mennyi idő alatt tudják kiváltani, megvenni a készítményeket.

Egyeseknek a tábla csak dísznek van
fotó: L.E.

Azt sem lehet mondani, hogy életveszély elhárítására kell mielőbb a gyógyszerhez jutni, hiszen aki már olyan beteg, azt kórházba szállítják, s nem rendkívüli sürgősséggel a patikából hozatják neki a gyógyszert. Aki pedig csak magának vásárol, annak meg végleg semmi indoka arra, hogy – ebben az esetben elég súlyosan – megszegje a közlekedési szabályokat.

Igaz, a patikánál csak két-három kocsinak van kialakítva parkolóhely, de a környéken bőven lenne hol szabályosan megállni. A patikával szemben lévő zsákutcában például semmi sem tiltja a megállást és a várakozást, arról már nem is beszélve, hogy a gyógyszertár mellett egy szupermarket található, ahol mindig van üres parkolóhely.

A zsákutcában lehet parkolni – igaz, nem így
fotó: L.E.

Persze az nem a patikához tartozik, de azt nemigen vizsgálják, hogy a parkolóból ki, hová tart. S, hogy lúd legyen kövér, egypercnyi járásra van a lakótelepi nagyparkoló, ahol szintén mindig vannak üres parkolóhelyek. Hogy más lehetőséget már ne is említsünk.

A gond csak az, hogy egyes elkényeztetett autósoknak derogál pár tíz métert gyalogolni, inkább tesznek a közlekedési szabályokra. Ha tehetnék, a gyógyszertári pulthoz is kocsival hajtanának, ki sem szállnának belőle.

Persze, ha a renitenseket megbüntetnék, még ők lennének felháborodva. Elvégre nekik annyira sürgős gyógyszert vásárolni, receptre kiváltani, hogy ezt még a megállni tilos tábla sem akadályozhatja meg.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kriszpo: *zt n*m *z *n k*mm*ntj*r* sz*nt*m, cs*k *gy....
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kriszpo: "P*cs*t r*jz*lt" *n *lh*sz*m, h*gy "l*z*k" v*gy*...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kisdobos: * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k s*m t*sz*k k*zv*tl*n k*z*l*b* * 130 d*c*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Szalay Miklós: K*zb*n m*r n*m *s. D* m* m*nd*nt*l f*gg * r*szv*ny *r*? ht...
A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt
Szalay Miklós: 0-2 + *gy n*m sz*kv*ny*s *l*mz*s * pr*f* sp*rt t*rs*d*lm* sz*...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés