NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Még több erőforrást, még nagyobb szigort vetnek be az illegális hulladéklerakókkal szemben Szombathelyen

Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a Parkerdőben? – kérdeztük egy olvasónk levele kapcsán. Most pedig választ kaptunk a városházáról.

Elkeserítő látvány fogadja a helyieket most már heti rendszerességgel a szombathelyi Parkerdőben: törmelékek, bútorok, veszélyes hulladék és egy csomó szemét. Pedig ők törekszenek a rendre és tisztaságra, de mindez hiábavaló, egyre inkább elfajulnak a dolgok – írtuk

2020.09.22. 07:46

Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a szombathelyi Parkerdőben?

/ jelentem gal. 12 hsz. /
Elkeserítő látvány fogadja a helyieket most már heti rendszerességgel: törmelékek, bútorok, veszélyes hulladék és egy csomó szemét. Pedig ők törekszenek a rendre és tisztaságra.
egy olvasói panasz kapcsán. A probléma viszont nem új keletű, már hosszú ideje küzdenek a Parkerdőben a szemetelőkkel és az illegális szemétlerakókkal nemcsak a helyiek, hanem a hatóságok és a városvezetés is.

Ilyen állapotok uralkodtak pénteken a Parkerdőben. | Még több képért kattints!
fotó: Olvasó

Cikkünk kapcsán felkerestük a városházát is, Németh Ákos tanácsnok pedig a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

„A városvezetés kiemelt figyelmet fordít a Parkerdőre. Amint lehetőségünk adódott, zéró toleranciát hirdettünk az illegális hulladéklerakással kapcsolatban, ezért nekiálltunk megoldani ezt az évtizedek óta fennálló problémát. Megszerveztük a rendőrség, a polgárőrség, az erdészet, a városvezetés, a mezőőrség, a közterület-felügyelet, illetve a SZOVA Zrt. együttműködését, amelynek eredményei közé tartozik számos előállítás, bírság, feljelentés. Továbbá már meglévő illegális hulladéklerakókat számoltunk fel, illetve szemléletformáló kampányt is indítottunk a szemetelés ellen, amely nemcsak a Parkerdőre, hanem az egész megyeszékhelyre kiterjed. Fejlesztettük az infrastruktúrát, kamerarendszert építettünk ki, létrehoztunk egy gyorsreagálású csoportot a tettenérésre, a hatóságok pedig folyamatosan egyeztetnek az érdekelt civil felekkel is. Legutóbbi intézkedésünk az volt, hogy lezártuk a gépkocsi-forgalom elől az Erdei iskola út egy szakaszát, ezzel is ellenőrizhetőbbé téve a kérdéses területet.

Azt tudjuk ígérni, hogy még több erőforrást, még nagyobb szigort vetünk be a helyzet végleges rendezése érdekében.

A konkrét üggyel kapcsolatban a Parkerdőben élők képviselői már értesítést is kaptak, a kameraáthelyezésről, hiszen folyamatosan figyeljük a kérdéses helyszínt. Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy az illegálisan kihelyezett szemetet hetente kétszer szállítják el a város munkatársai, a nyugat.hu-n közzétett cikk megjelenésének idejében a képeken látható szeméthalmok már nem voltak ott.

Múlt héten A SZOVA Zrt.-vel közösen megkezdtük a felmérést az itt élő polgárok igényeivel kapcsolatban, továbbá minden érintett féllel egyeztetünk, hogy az itt élők hulladékkezelését végleges és megnyugtató módon megoldjuk.”

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?