NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Még több erőforrást, még nagyobb szigort vetnek be az illegális hulladéklerakókkal szemben Szombathelyen

Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a Parkerdőben? – kérdeztük egy olvasónk levele kapcsán. Most pedig választ kaptunk a városházáról.

Elkeserítő látvány fogadja a helyieket most már heti rendszerességgel a szombathelyi Parkerdőben: törmelékek, bútorok, veszélyes hulladék és egy csomó szemét. Pedig ők törekszenek a rendre és tisztaságra, de mindez hiábavaló, egyre inkább elfajulnak a dolgok – írtuk

2020.09.22. 07:46

Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a szombathelyi Parkerdőben?

/ jelentem gal. 12 hsz. /
Elkeserítő látvány fogadja a helyieket most már heti rendszerességgel: törmelékek, bútorok, veszélyes hulladék és egy csomó szemét. Pedig ők törekszenek a rendre és tisztaságra.
egy olvasói panasz kapcsán. A probléma viszont nem új keletű, már hosszú ideje küzdenek a Parkerdőben a szemetelőkkel és az illegális szemétlerakókkal nemcsak a helyiek, hanem a hatóságok és a városvezetés is.

Ilyen állapotok uralkodtak pénteken a Parkerdőben. | Még több képért kattints!
fotó: Olvasó

Cikkünk kapcsán felkerestük a városházát is, Németh Ákos tanácsnok pedig a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

„A városvezetés kiemelt figyelmet fordít a Parkerdőre. Amint lehetőségünk adódott, zéró toleranciát hirdettünk az illegális hulladéklerakással kapcsolatban, ezért nekiálltunk megoldani ezt az évtizedek óta fennálló problémát. Megszerveztük a rendőrség, a polgárőrség, az erdészet, a városvezetés, a mezőőrség, a közterület-felügyelet, illetve a SZOVA Zrt. együttműködését, amelynek eredményei közé tartozik számos előállítás, bírság, feljelentés. Továbbá már meglévő illegális hulladéklerakókat számoltunk fel, illetve szemléletformáló kampányt is indítottunk a szemetelés ellen, amely nemcsak a Parkerdőre, hanem az egész megyeszékhelyre kiterjed. Fejlesztettük az infrastruktúrát, kamerarendszert építettünk ki, létrehoztunk egy gyorsreagálású csoportot a tettenérésre, a hatóságok pedig folyamatosan egyeztetnek az érdekelt civil felekkel is. Legutóbbi intézkedésünk az volt, hogy lezártuk a gépkocsi-forgalom elől az Erdei iskola út egy szakaszát, ezzel is ellenőrizhetőbbé téve a kérdéses területet.

Azt tudjuk ígérni, hogy még több erőforrást, még nagyobb szigort vetünk be a helyzet végleges rendezése érdekében.

A konkrét üggyel kapcsolatban a Parkerdőben élők képviselői már értesítést is kaptak, a kameraáthelyezésről, hiszen folyamatosan figyeljük a kérdéses helyszínt. Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy az illegálisan kihelyezett szemetet hetente kétszer szállítják el a város munkatársai, a nyugat.hu-n közzétett cikk megjelenésének idejében a képeken látható szeméthalmok már nem voltak ott.

Múlt héten A SZOVA Zrt.-vel közösen megkezdtük a felmérést az itt élő polgárok igényeivel kapcsolatban, továbbá minden érintett féllel egyeztetünk, hogy az itt élők hulladékkezelését végleges és megnyugtató módon megoldjuk.”

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot