NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Még odaérhet Csempeszkopácsra, a Nyitott Főzdék Napjára

Huszonhat kisüzemi sörfőzde várja ma az érdeklődőket. Vas megyében, Csempészkopácson a néhány hete megnyílt Krenner Brewery-t látogathatjuk meg.

Főzdelátogatás, sörkóstoló, közös sörfőzés és még sok más, gasztronómiai program látogatható ma a főzdékben. A kisüzemek bemutatják a vendégeknek a sörkészítés folyamatát.

Régi és új sörfőzdék is részt vesznek a programsorozatban. Vas megyében Csempészkopácson a néhány hete megnyílt Krenner Brewery-t látogathatjuk meg, Győrújbaráton a Vaskakas Sörfőzdében tanulhatunk a komlótermesztésről. Nógrádban a rétsági Fűtőház lesz nyitva, ahol helyi sajtok egészítik ki a sör-élményt. Dombóváron a Kissler Sörfőzde, Mecseknádasdon a Karl Microbrewery készül attrakciókkal.

Budapesten is lesz program bőven: sörkóstoló tréning és ízhiba-bemutató a Fehér Nyúl Sörfőzdénél, a First Craft Beer bemutatja saját Oktoberfest sörét, Csepelen pedig ajándék sörrel és alkoholmentes "fickósörkóstolóval" is várják a Rizmajer Sörfőzdébe látogatókat. Borvidékeken is működnek sörfőzdék, ezekben a régiókban a főzdék a borászatokkal együttműködve készülnek programokkal, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő nedűt.

Az elmúlt években egyre népszerűbbek hazánkban a kézműves sörök, ezt az igényt hivatott kiszolgálni a Nyitott Főzdék Napja. A programokon a részvétel ingyenes, csak a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a www.nyitottfozdeknapja.hu oldalon érhető el. 

MTI

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen