NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Még nem húztunk le elég bőrt a koronavírusról? Akkor fogjunk egy tucat ismert embert és énekeltessük őket a koronavírusról!

Riválisa akadt a mémek világában a kiscicás videóknak. Ez a karanténból összefogásról, kitartásról és otthon maradásról webkamerába éneklős közösségi dal.

A Youtube algoritmusainak hála a ma reggeli felhőtlen videós szörfözgetésemnek egy csúnya nagy hullám vetett véget, ami ledobott a deszkámról, aztán még a 120-as táblának is nekicsapott.

via GIPHY

Véletlenül rákattintottam egy videóra, amiben ismert énekesek, előadóművészek, színészek és celebek énekelnek arról, hogy köszönik az orvosok kitartását, és hogy mindenki tartson ki és fogjunk össze a karanténban.

De hiszen én pár napja már találkoztam egy ilyennel. Ja nem, az egy hete volt. Vagy két hete? Vagy ezek mind különböző produkciók?

Na igen. Tíz perc kutakodás után az említett videó melletti kapcsolódó rovatban sikerült ráakadnom még vagy hat ilyenre, még tíz perc után pedig már magam sem tudtam, amit épp nézek, azt nem láttam-e már az előbb.

Nagyon népszerűtlen leszek azzal, amit most mondani fogok, de számomra már a legelső ilyen is csak hellyel-közzel volt aranyos, pláne megindító.

Az viszont határozottan nem aranyos és nem megindító, hogy minden hétre jut négy zenélős-dalolós videó, ami arról szól, hogy jaj de nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a kitartás, az összefogás és az egymásba vetett hit ki fog húzni minket a bajból.

Én azt várom, mikor Ben Kenobi, Gandalf és Lenke néni énekel egy közös dalt arról, hogy az erő, az Egy Gyűrű és Vágási Feri szétrúgják a koronavírus hátsóját.

Kár ennyi bőrt lehúzni erről. Már a második ilyen produkció láttán elfogott a viszketés, amit akkor érzek, mikor ismert embereket látok görcsösen létre hozni valami nagyon népszerű tartalmat.

via GIPHY

Legyen cuki, legyen könnyen befogadható és népszerű az üzenete, valamint sugározzon belőle, hogy alkotóinak a szíve szakad értünk, egyszerű emberekért. Ha mindez megvan, az X vegyszer már nem is kell.

Énekeljünk arról, mennyire tiszteljük és becsüljük az orvosokat helytállásukért, de arról már ne, hogy 20 éve szavazzuk meg azt a kormányzatot, amelyik szisztematikusan építi le az egészségügyet és kergeti el a fiatal orvosokat.

Énekeljünk arról, hogy mindenki maradjon otthon és vigyázzunk egymásra; ehhez már úgyis tartozik egy hashtag. Ne énekeljünk arról, hogy az embereknek hébe-hóba muszáj elmenniük otthonról, és azzal, hogy azt szajkózzuk "Maradj otthon!" az élelmiszer nem hozza haza magát a boltból, a munka sem végzi el magát és mi is rövid időn belül a falat fogjuk kaparni.

Énekeljünk arról, hogy minden rendben lesz és a mostani helyzet csak egy kis repedés jövőnk szivárványos útjainak amúgy makulátlan burkolatán. Ne énekeljünk arról, hogy a globális társadalmat érintő, történelmi jelentőségű nehézségekkel fogunk szembenézni, s ezek elől nem elbújni kéne, hanem beszélni a megoldásról.

Na, ez meg most így túl negatív hangvételű lett. Akkor iderakom az egyik ilyen éneklős videót, ami legalább nem akar pátoszos lenni, sőt, egész szórakoztató.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

whappappaa: M*nd*nh*v* j*gg*ng r*h*b* k*ll m*nn* *nny* * m*g*ld*s :D...
Bezárnak az üzletek, leállnak a szolgáltatások és maszkban léphetünk csak ki az utcára
fgzb: M*g t*bb st*d**nt Szh*lyr*. Cs*k * f*d*sz. L*z*s*n *s. ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
wehrmacht: H* m*gl*tt*k *z *tc*n *gy s*h* n*m * n*p*t sz*lg*l* f*k*b*t*t, k...
Bezárnak az üzletek, leállnak a szolgáltatások és maszkban léphetünk csak ki az utcára
Rőzsike : S*jn*s M*-n k*v*s*n l*tj*k, (v*gy n*m m*rn*k b*sz*ln* r*l*) *rb*...
Jó zsaru, rossz zsaru szereposztás az ellenzéki összefogásban?
busman: N*m t*dj*k, m*rt * f*d*szt l*jk*l* k*mm*nt*l*k s*h* n*m *dn*k v*...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat