NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Még idén érkezik a magyar luxus, elektromos-hibrid autó, a Kincsem

Gyaníthatóan nem ön fogja megvenni.

Ian Callum, a Jaguar egykori vezető dizájnere Bak Tibor Svájcban élő magyar vállalkozó segítségével hozhatja létre a Jaguar C-X75 koncepcióautó utódját, a Kincsem versenyló után elnevezett limitált szériás hibrid luxusautót. - írja a raketa.hu portál.

A kocsinak szénszálas monocoque alváza lesz, négy elektromos, és egy V10-es szívó benzinmotorral érkezhet, a brit Autocar értesülései szerint. A benzines erőforrás percenként 13 ezret is foroghat, a teljesítményét pedig 304 lóerőre becsülik.

Az összteljesítmény ennél értelemszerűen nagyobb lesz, mivel hozzáadódik majd a négy villanymotor ereje is. Bak szerint a Kincsem egy újonnan létrehozandó magyarországi elektromos autókat gyártó luxusmárka előfutára lehet, melyhez a tervek szerint az új cég által gyártott több modell is tartozhat a jövőben.

Jaguar C-X75
fotó: wikipédia

A jelenlegi információk szerint a befogadó márka neve Helvetia lehet, de a Kincsem körül ma még nagyjából minden hír kérdőjeles. A Helvetia Kincsem Hyper-GT-ből összesen 54 darab legyártását tervezik, egy meg nem nevezett brit gyárban, mivel a névadó magyar versenyló 54 alkalommal állt rajthoz és 54 győzelmet aratott.

A Helvetia további modelljei már egy újonnan létrehozandó, Magyarországon épülő üzemben kerülhetnek összeszerelésre, ami szaporíthatja a hazai autógyárak számát. Maga az autó méretében és kialakításában hasonlítani fog a Jaguár C-X75-höz, de Bak nyilatkozata szerint nem az eredeti Jaguar lemásolásáról lesz szó. A logó és a sziluett már nyilvános, a prototípust azonban csak a jövő évi Goodwood Speed fesztiválon mutatják majd be.

Bakék máris nagy érdeklődésről számoltak be az autó iránt, a sorozatban gyártott példányok szállítása pedig 2023-ban kezdődhet meg. Az árról egyelőre még nincs információ, de az Autocar szerint a Kincsem Hyper-GT a Rolls-Royce Cullinannel kerülhet majd egy kategóriába, ami több mint 100 millió forintba kerül. - írja a Rakéta.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: K*r* l*h*tn* sz*v*zn*m?: H*nd*: N*m, m*rt n*k* *ls* * p*rt, m*s...
Czeglédy Csaba és Ungár Péter fej-fej mellett Szombathelyen, de Hende Csaba kemény dió lehet
szemtanú: *gy*s, d* * f*ns*g*s f*g*st k*nny*bb l*nn* l*ny*ln* h* pm. n*m f...
Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen
joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?