NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Mediawave 2011

Zsíroskenyérrel csángálni – Mediawave 2011

Karnevál óta Szombathelyen is tudjuk, van annak bája, ha éjszaka a Szentháromságszobor tövében, a csillagos ég alatt lángosozhatunk...

Spontán játszótér és gasztrobódék a Fő téren

Manapság minden valamire való szabadtéri kulturális megmozdulást kisebb gasztrofesztivál körít. A Mediawave Fő téri bódévárosát is körbecsángáltuk, amit találtunk: lacikonyhás sültes-húsos kolbászos lángosos felhozatal, e mellett kínálják még a finoman megpaprikázott tradicionális házibuli-kaját, a zsíros deszkát. Hozzá karneválian borsos árakon sört vagy bort hörpinthetünk, vagy jobbféle magyar pálinkákkal izzíthatjuk a torkot. Van annak bája, hogy éjszaka, a Szentháromságszobor tövében, a csillagos ég alatt lángosozhatunk, még ha az olajmedencében sült tésztáért az ötszáz forintos árat kicsit sokalljuk is, de az élményért bezony fizetni kell.

A Fő téri fesztiválos gasztrosarkok között a legtutibb találmány a gyermekbarát szobrok sora, a ló és teknős, amelyek hiánypótló építmények a tér e kevésbé gyerekbarát szegletén. A Mediawave-esek egyet biztos tudnak, ezt tavaly a Cinema Cafe előtti területen már bebizonyították: élhető tereket varázsolnak a rendezvényük köré.

fotó: Mészáros Zsolt

Péntektől szombatig, csángók és az underground

Aki pénteken nem ijedt meg a késő délutáni felhőszakadástól, és kinézett a Fő térre, kilenctől hajnalig a zsíros deszka mellé jóféle zenei csemegékbe is belekóstolhatott. A téren szellősen voltunk, éppen elegen. Jó találmány a színpad elé pakolt padok sora, ide lecsüccsenhetünk, ha közelről, nem pörgősen akarjuk élvezni a bulit. A Living Room bemelegítette a közönséget, Fatima Spar és zenekara pedig fergeteges bulit csapott. A balkáni és osztrák erőkből álló bécsi zenekar laza szvingbe oltott világzenéje pazar esti szórakozás. A buli a Cinema Cafeban ért véget, ahol a Romungro Gypsy Band csapott a húrok közé.

Mediawave 2011. - szombat
fotó: Mészáros Zsolt

A Nemzeti Összetartozás délutánján, szombaton a Mediawave-en ízelítőt kaphattunk a gyimesi csángó népi kultúrából. A Kárpátokon túli magashegyi patakvölgyekben, a történelmi Magyarország legkeletibb határán élnek a gyimesi csángók, akik a múlt század végéig elzárt körülmények között voltak és emiatt rengeteg ősi kulturális értéket őriztek meg. Elég csak meghallgatni archaikus magyar nyelvű beszédüket. A ”népi udvarában” nem egyszerűen a színpadra léptek, hanem muzsikájuk es táncaik közt beszélgetni is lehetett velük, megkóstolni ételeiket.

aPnoe FolK unDeRGRounD
fotó: Mészáros Zsolt

Kora este aztán a magyar népzenei alapokon nyugvó, minőségi underground zenét játszó Apnoe Folk Undergroundra ejtőzhettünk, majd a világzenét játszó Napra zenekarral folytatódott a buli.

Kapcsolódó

2011.06.01. 20:02

Fényírók kultúrsokkja, metál-megőrülés, felolvashow - Programkavalkád

/ programajánló 2 kapcs. /
Sűrű napok elé nézünk, a Mediawave csütörtök délutántól számtalan koncerttel és filmmel jelentkezik Szombathelyen. Közben csütörtökön a városban szerteszét az Ünnepi könyvheti felolvashowja zajlik. Részletek...

2011.06.03. 00:24

Mediawave: Csillagok háborúja és francia virágének

/ mediawave 2011 /
Eléggé eklektikus – mondom, mire a haver: Éppen ezért fantasztikus. Ferenczi Györggyel és a Rackajam-mel elrajtolt az idei Mediawave.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: k*m*ly*n? *gy h*n*p *l*tt 235 *z*r *mb*rt s*k*r*lt *ssz*tr*mb*t*...
Háromszáz megfigyelőt is küldhet Magyarországra a választások miatt az EBESZ
zofa: *z * f*r*g v*l*j**g g*szt*st*l*n b*nd* kb. 2 m*ll** 2x *lt*tt *m...
Itt a hivatalos és végleges verzió: így alakul át a védettségi igazolvány rendszere február 15-től
Macoka: *z m*r m*g*nt *ly*n f*d*sz*s. V*n *gy k*rty* *m* n*m t*rt*lm*zz*...
Itt a hivatalos és végleges verzió: így alakul át a védettségi igazolvány rendszere február 15-től
shopron: *bb*n m* *z *kt**l*s? 30 *v *l*tt s*k*r*lt f*l*j*t*n* k*t h*d*t,...
Riasztó állapotban van Szombathelyen a Kodály Zoltán utcai híd
Independent: N*m *rt*m * f*ny*lg*k*t *z *sz*d* *ll*p*t*v*l k*pcs*l*tb*n. M*g...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?