NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve

Magyarországot a múltban már többször is büntették a futballhatóságok a szurkolók rasszizmusa miatt.

A franciák elleni bravúros döntetlen után nem csak a magyar válogatott szenzációs teljesítményével foglalkozik a sajtó. Előkerültek a szurkolók is, azonban most negatív értelemben. A világbajnoki címvédők két támadója, Kylian Mbappé és Karim Benzema került ezúttal rasszista támadások kereszttüzébe – állítja a holland De Telegraaf.

A holland napilap vasárnap arról számolt be, hogy a budapesti stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát. Mbappé a mérkőzés után el is panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes a mérkőzés alatt. A 22 éves világsztár édesapja kameruni származású. Karim Benzema algériai felmenőkkel rendelkezik.

A lap kiemeli, hogy hivatalosan az UEFA még nem foglalkozik az üggyel. Emlékeztetnek, hogy Magyarországot a múltban már többször is büntették a futballhatóságok a szurkolók rasszizmusa miatt. A hírek nem vetnek jó fényt Magyarországra olyan tekintetben sem, hogy Budapest lenne az első számú esélyes az Európa-bajnoki döntő rendezésére, ha London nem vállalja a finálét a szigorúbb angol beutazási szabályok miatt – írja az Index .


Az Európai Labdarúgó-Szövetség etikai és fegyelmi ellenőrt nevezett ki, hogy megvizsgálja a magyar válogatottnak a portugálok és a franciák elleni Eb-meccsein a Puskás Arénában tapasztaltakat.

A közleményben lehetséges diszkriminatív eseményekről írnak, ám ezt nem részletezik. Azt sem tudni, hogy az ellenőrnek mikorra kell elkészítenie jelentését vagy hogy mikor tarthatnak meghallgatást az ügyben - közölte az AP hírügynökség.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben