NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nem biztos, hogy élelmiszerbolt lesz a Fő téri Match helyén

A volt nagycsemegének új tulajdonosai vannak, de a jövendő üzlet profilja még bizonytalan. A piac melletti Match-áruház helyén viszont szatócsbolt nyílik.

Információink szerint közel 200 millió forintért adta el a szombathelyi önkormányzat azt a Fő téri üzlethelyiséget, amelyet a városlakók egyszerűen csak nagycsemegeként emlegettek, s amelyben hosszú évek óta - egészen tavalyi kivonulásáig - a Match-hálózat vitt úgynevezett élelmiszer jellegű üzletet. Az ingatlant az ismert szombathelyi vállalkozóhoz, a Mészáros Józsefhez köthető Fő tér Kft., valamint az Interalp Kft. vásárolta meg.

A Fő téri üzlethelyiséget már kiürítették
fotó: Garai Antal Atom

Mivel a környék lakóinak többsége azt szeretné, hogy ismét legyen legalább egy élelmiszerbolt a város legfrekventáltabb részén, megkérdeztük az új tulajdonosok - magát megnevezni nem kívánó - képviselőjét, milyen terveik vannak az üzlethelyiséggel.

A képviselő elmondta, hogy erről a kérdésről egyelőre nagyon korai beszélni, hiszen még az adásvételi szerződést sem kötötték meg az önkormányzattal. Amint megkötik a szerződést, és úgymond tulajdonban lesznek, megkezdik a lehetőségek felmérését, aztán nekilátnak az ingatlan renoválásának és esetleges átalakításának.

Éppen ezért legkorábban szeptemberben tudnak felvilágosítással szolgálni arról, hogy miféle üzlet működik majd az egykori nagycsemege helyén. Arra a kérdésre, hogy ez az üzlet nagy valószínűséggel élelmiszerbolt lesz-e, a képviselő nem tudott válaszolni.

Az viszont már egészen biztos, hogy a vásárcsarnok melletti volt Match-üzlet helyén nemsokára szatócsbolt nyílik. A helyiséget a Goods Market Kft. vette bérbe az önkormányzattól, s már neki is látott a szükséges átalakítási munkáknak.

Formálódik a majdani szatócsbolt
fotó: Mészáros Zsolt

Bodnár Tibor, a cég partnerkapcsolati osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy profiljuknak megfelelően vegyi és háztartási árut, s midenféle iparcikket árusítanak majd, afféle százforintos üzletként állnak a lakosság szolgálatára. Ő maga azonban nem szereti ezt a manapság divatos, és némileg elkoptatott elnevezést, sokkal inkább közelebb áll a szívéhez a szatócsbolt kifejezés. Kenyeret, tejet, felvágottat, húst nem árusítanak, tette hozzá az osztályvezető, de némi tartós élelmiszer - konzerv, száraztészta - azért kapható lesz az üzletben.

Kapcsolódó

2013.01.09. 12:12

Lesz élelmiszerbolt a Fő téri Match helyén

/ közélet 10 hsz. 1 kapcs. /
Jelenleg az átadás-átvétel folyik az tulajdonosok közt, azt is megtudtuk, hogy havi több mint egy millió a bérleti díj.

2012.12.19. 14:54

Megszűnnek a Match üzletek

/ gazdaság 9 hsz. 3 kapcs. /
Lesz olyan üzlet ami bezár, van, ahol még nem tudják ki lesz az új tulaj, van, amit már át is vettek.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: *zz*l *n *s t*szt*b*n v*gy*k. H* *zt n*zz*k, n*m s*k*r*lt k*v*t...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
miki1950 : *hh*z * t*m*h*z k*pcs*l*d**n m*gj*l*nt K*r*ny* Gy*rgy t*ll*b*l *...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
rheingold1926: L*m l*m, m*g*nt b*b*z*ny*s*d*k, h*gy * pl*k*t*kh*z *s *gy k*ll n...
Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen
rheingold1926: R*p*l * P*g*z*s, k* t*dj* h*l *ll m*g, s k*t h*l, k*t m*k*r t*g...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
lalika: H* * n*p b*l*d*gl*k *s,*kk*r *s * f*gj* m*gm*nd*n* k* k*ph*t *s ...
Magyarország elbukta a Norvég Alap 77 milliárdját