NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Marton és Szakály megszólaltak - de nem mindenkinek

Azt mondják, ez majd igazolja őket, hogy nem fogadtak el csúszópénzt. A felvételről azonban mást nem árultak el. Ellenben a Nyugat újságírójával már keményen bántak: mondtak mindenféle szalonképtelen jelzőket és az sem tetszett nekik, amit kérdeztünk.

Népes újságírógárda várta a Fidesz sajtótájékoztatóját, amelyet Marton Zsolt és Szakály Gábor ügyében hívtak össze. Ám nem minden média nyert bebocsátást, a Népszava munkatársai az ajtón kívül rekedtek. A döntés szerint ők nem vehetnek részt a párt szombathelyi irodájába összehívott konferencián. (A Népszava volt az első, amely írt a feltételezett vesztegetési ügyről. Mint mi is megírtuk, a két fideszes képviselőt azzal gyanúsították meg, hogy 10 százalék csúszópénzt kérnek bizonyos önkormányzati munkák fejében.)

Miután ezt megtudtuk, a Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője szólt elsőként. Elmondta, hogy az, ami az elmúlt időszakban történt,

egy politikai megrendelésre elkövetett, hamis és hamisított hangfelvételek nyilvánosságra hozatalával elkövetett, minősített rágalmazás, minősített bűncselekményi alakzatot kimerítő rágalmazás.

Majd közölte: soha, egyetlen százalékot nem kértek, nem kaptak szombathelyi vállalkozóktól, a rendőrségre viszont eljuttattak egy olyan hangfelvételt, amelyen az ellenük koholt ügy megbízói, az ügyet kreáló érintettek beszélgetnek egymással.

fotó: Lovagi Milán

Marton (aki ennél több részletet erről a hangfelvételről nem akart elmondani) közölte, hogy a múlt héten közzétett két hanganyaghoz – amelyekből arra lehet következtetni, hogy ő és Szakály Gábor csúszópénzeket kért és fogadott el ­- köze van Czeglédy Csabának, a város szocialista alpolgármesterének.

Kész tényként közölték

­

A második hangfelvétel az első – mondta Marton. Erre bizonyítékul azt hozta fel, hogy a múlt héten hétfőn a szocialista Gyebrovszky János a Savaria Rehab Team vezetőinél Horváth Árpád (ő a második hangfelvétel egyik szereplője) és egy bizonyos Perint-Fa Kft-ről érdeklődött. Miután semmit nem talált, az összes olyan szerződés dokumentumait fénymásolatban elvitte, amiben alvállalkozókat vesz igénybe a Rehab, köztük olyanokét is, akik 30 százalék előleget kaptak. Ezután csütörtökön megjelent egy nyilvánvalóan hamisított hangfelvétel, arról, hogy a cég 30 százalék előleget fizet, amiből 10 százalékot Marton és Szakály uraknak kell visszafizetni. Marton szerint több tény is bizonyítja, hogy ez nem lehetséges. Ám ennek ellenére korrupcióra utaló információkat közölt Czeglédy is, az MSZP is, néhány internetes portál is. Kész tényként állították, hogy súlyos korrupció történt – mondta.

Ezt követően Szakály Gábor elmondta, nincs tudomása arról, hogy a magyar politikai életben az ötvenes évek óta történt-e olyan lejárató hadjárat, mint most a Fidesz és személyük ellen.

Birtokunkba került egy hangfelvétel

– ismételte Martont.

Ez bizonyítja, hogy ennek a hadjáratnak a végén politikusok állnak. A felvételeket nem hozom nyilvánosságra a nyomozás érdekeire való tekintettel.

Boszorkányüldözés a Savaria Rehab Team ellen?

Szakály felhívta a figyelmet arra is, hogy boszorkányüldözés folyik a Savaria Rehab Team ellen, ennek szerinte az az oka, hogy a szocialista érdekeltségű cégek kiszorulnak, mert a FIDESZ úgy gondolja, hogy munkanélkülieknek, nehéz sorsú embereknek ad munkát.

Szakály felhívta a figyelmet Czeglédy Csaba alpolgármester felelősségére, mert ő az ágazatért felelős egyik városvezető. Elmondta azt is, hogy tegnap befolyással való üzérkedés, vesztegetés gyanúja miatt feljelentést tettek a hamisított felvételek miatt. Úgy fogalmazott, az azon beszélgető - vélhetően - színészek

bűncselekmény alakzatot követtek el.

Az MSZP-t, Czeglédy Csabát, a Népszavát, Németh Gábort, a Nyugat.hu-t és néhány kommentelőjét nagy nyilvánosság előtt elkövetett, különösen nagy érdeksérelmet okozó rágalmazásért szintén feljelentették. De két internetes blog sem ússza meg szárazon, ha rajtuk múlik. (Kérdés, mi lesz az MTI-vel, és az összes többi országos médiával, akik szintén írtak az ügyről - Szerk.)

fotó: Lovagi Milán

Terítéken a politikusi autók

Aztán lehetett kérdezni. Miután Marton Zsolt megemlítette Czeglédy Csaba korábbi autóját, arról érdeklődtünk, hogy mi a helyzet Szakály Gábor és az ő autójával, hiszen napok óta téma az interneten, hogy egy S 80-as Volvót és egy BMW 5-öst vezetnek. Marton Zsolt elmondta, azt számon kérni, hogy korrupcióból származó pénzekből vett-e a nem is az ő tulajdonában lévő autót, nonszensz, erre nem lehet mit mondani.

Nincs a tulajdonomban gépjármű. Anyósom Suzuki Swift-jét használom

– mondta.

Majd ezen a kérdésen úgy felháborodott, hogy gusztustalannak, gyomorforgatónak nevezte a Nyugat.hu-t, mondván, cikkeivel megágyaz azoknak a kommenteknek, amiket más médiák hiteles forrásként vehetnek át. Egyébként pedig súlyos etikai vétségnek tartja, hogy ennek a lapnak az újságírója besétál hozzájuk és ezt

felkérdezi

. Szakály Gábor is reagált. Kiderült, neki nincs olyan anyagi helyzete, hogy most kocsit vegyen, ezért bérel. Így fordulhatott elő, hogy BMW-vel láthatták a városban. Jelenleg egy Smart-tal járok – tette hozzá.

Aztán volt még két kérdésünk. Válasz nem érkezett. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a múlt héten nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallható Horváth Árpád részt vett-e a Fidesz kampányában, a párt megállító tábláinak gyártásában.

A nyomozó hatóság is dolgozik

Szerettünk volna arra is választ kapni, hogy a FIDESZ országos vezetése miként reagált. Igaz-e, hogy Marton és Szakály nem vehettek részt Semjén Zsolt szombathelyi rendezvényén, és Orbán Viktor szombathelyi látogatása is a „korrupciós” botrány miatt maradt-e el? De Marton megnyugtatott bennünket, azt mondta, hogy rövidesen minden alaptalan kérdésünkre választ kaphatunk, legyünk türelmesek.

Nem biztos, hogy tőlünk, mert a nyomozó hatóság is dolgozik. De minden egyéb ilyen információt nevetségesnek tartok, várjuk ki, hogy a nyomozó hatóságok is felgöngyölítsék az ügyet.

Szakály egyébként annyit elmondott, azért nem volt Semjén rendezvényén, mert „az ügy” egyik érintettjével beszélt hosszasan. Aztán Marton kérdés nélkül fordult hozzánk, ekkor már alig leplezte idegességét, és elmondta, hogy mondjuk meg „Csabának”, hogy rövidesen ki fog derülni az igazság.

Nem fog fájni – tette hozzá Szakály.

Kapcsolódó

2010.09.22. 17:45

Marton és Szakály megszólaltak - de nem mindenkinek

/ közélet 76 hsz. 8 kapcs. /
Azt mondják, ez majd igazolja őket, hogy nem fogadtak el csúszópénzt. A felvételről mást nem árultak el. Ellenben a Nyugat újságírójával már keményen bántak: mondtak mindenféle szalonképtelen jelzőket és az sem tetszett nekik, amit kérdeztünk.

2010.09.22. 12:51

Elrendelte a nyomozást az ügyészség - az MSZP közleménye

/ vélemény 30 hsz. 6 kapcs. /

2010.09.21. 13:58

Csak szerződés alapján fizetett előleget a Savaria Rehab Team – Közlemény

/ közélet 6 hsz. 5 kapcs. /
A cég szerint a hangfelvételen szereplő Horváth Ádám nincs kapcsolatban velük, egyúttal megemlítik, hogy Gyebrovszki János képviselő korábban adatokat kért a Kft-től.

2010.09.17. 21:36

A szombathelyi botrány folytatódik - a vállalkozó tagadja, hogy ő készítette volna a hangfelvételt

/ közélet 42 hsz. 4 kapcs. /
Az elhíresült szombathelyi vállalkozó azonban elismerte az MTI-nek, hogy beszélt Horváth Árpáddal, és tényleg voltak a birtokában műanyag ablakok, amelyeket el szeretett volna adni.

2010.09.17. 06:57

Dagad a szombathelyi korrupciós botrány - Nyilatkozott a hangfelvétel egyik szereplője

/ közélet 151 hsz. 3 kapcs. /
Újabb hangfelvételről ír a Népszava Online, ezen állítólag egy vállalkozó kér beajánlást Marton Zsolthoz és Szakály Gáborhoz. (Frissítve)

2010.09.17. 09:38

Fidesz-tized városunkban

/ közélet 7 hsz. /
"A mai nap délelőttjén vesztegetés alapos gyanúja miatt megtesszük feljelentésünket a városi ügyészségen. A feljelentés szövegét közleményünkkel nyilvánosságra is hozzuk." - olvasható a szocialisták közleményében.

2010.09.16. 10:09

Korrupciós botrány – 10 százalék Martonnak és Szakálynak? - Frissítve

/ közélet 119 hsz. 3 kapcs. /
Végigszáguldott az országos sajtón egy hangfelvétel, amelyen egy szombathelyi önkormányzati cég irodájában nyíltan közlik a pályázóval: ha nyerni akar, 10 százalék jár Marton és Szakály fideszes képviselőknek. Marton Zsolt, az MSZP és a Savaria Rehab-Team is közleményben reagált.

2010.08.08. 22:22

Minek egy ablakot kinyitni?! - Sötétség délben egy szombathelyi óvodában

/ közélet gal. 13 hsz. /
Tény, hogy a Benczúr óvodához nem illenek az új műanyag ablakok. Az is, hogy kevesebb lett a fény. De ki a felelős? A vezető óvónő, mint megbízó? Az önkormányzat, aki adta pénzt? Az alvállalkozó? Vagy a Savaria Rehab Team KFT?

Hozzászólások (76)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gpszycho: *zt b*zt*s n*k*m *k*rt*d c*m*zn*? T* b*lf…?...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: * f*s*zm*s t*n*t**: -*gyr* f*k*z*d* n*c**n*l*zm*s -*mb*r* j*...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
realista: *nn*,* sz*g*r* k*z*pk*rb*n * l*p*st "l*v*g*ss*l" b*nt*tt...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
lalika: K*t*l*z*t*rt cs*k "l*v*g*ss*l" l*h*t l*pn*. ...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
syracusa: J* b*mm*g, m**rt n*m m*ndt*d? H* n*k*d t*k*k* * f*s*zm*s m*g * p...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel