NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában

Az önkéntesek segíteni akartak és segítettek is. Ők ingyen dolgoztak, a volt alpolgármester a piac reklámozásáért pénzt kapott és kap még most is.

A múlt héten, csütörtökön tartott online fórumot

2020.05.14. 18:59

Nem kapja meg a Haladás a várostól kért 20 millió forintot

/ közélet 47 hsz. /
Amíg tart a veszélyhelyzet, nem kerülhet sor lomtalanításra. De emellett még sok minden kiderült. Szombathely három alpolgármestere online fórumot tartott.
Szombathely három alpolgármestere. Itt tette fel a kérdést egy érdeklődő, hogy Marton Zsolt, Szombathely korábbi, fideszes alpolgármestere milyen jogcímen dolgozik a vásárcsarnoknál, alkalmazásban van-e, és igaz-e, hogy havi félmillió forintot keres. A válasz csak annyi volt, hogy a vásárcsarnok rendben van, normálisan működik.

A vásárcsarnok Ne cipekedj nagyi! akciójáról írtunk korábban, sőt, mi is kipróbáltuk,

2020.03.30. 20:09

Mi is kipróbáltuk a Ne cipekedj Nagyi segítőrendszerét

/ közélet 2 hsz. /
A szombathelyi piac vezetése egy időseket támogató kiszállítórendszert szervezett. Ott jártunk, kipróbáltuk, milyen mások bevásárló csomagját összeállítani.
milyen önkéntesként bevásárolni az időseknek, és házhoz szállítani nekik az élelmiszert, és videóriportot is készítettünk
2020.04.04. 20:22

A Nyugat.hu beszállt a Ne cipekedj, nagyi! önkéntesei közé

/ hasznos 2 hsz. 1 kapcs. /
Segítettünk, kérdezősködtünk, videónkban pedig elmondjuk, mit tudtunk meg.
.

Kollégáink is elmondták, hogy Marton Zsolt egy kis irodában ült, ő kezelte a telefont, vette fel a megrendelést, kezelte a bevásárlólistákat. A többi önkéntes pedig intézte a bevásárlást és a házhoz szállítást.

Valószínű, egyik önkéntes fejében sem fordult meg, hogy ők segítőkészségből ingyen dolgoznak, a diszpécser viszont komoly pénzt kap azért, mert dolgozik az amúgy teljesen pozitív és hasznos akcióban.

Az alpolgármesteri fórum után megkerestük a Szombathelyi Vásárcsarnok igazgatóját, Polákovits Mariettát, aki kérdéseinkre azt írta, hogy Marton Zsolt nincs alkalmazásban a vásárcsarnoknál. Marton egy februári ajánlattételi felhívásukra jelentkezett, és ő adta a legjobb árajánlatot, ezért kötöttek vele megbízási szerződést március 1-től.

Idézzük a választ: „Ennek célja és tárgya a Vásárcsarnok kereskedelmi és gasztronómiai kínálatának fejlesztése érdekében a helyi termékek piacra juttatásának előmozdítása, különös tekintettel a Vas megyei tájjellegű termékekre. Emellett a megbízás célját képezi a Vásárcsarnok tevékenységének széleskörű promóciója, a területén értékesített termékkör, illetőleg azok felhasználásával készíthető gasztronómiai termékek népszerűsítése, e körben minél nagyobb nyilvánosság elérése. A Vásárcsarnok látogatói létszámának növelése, és az ott árusított termékkör spektrumának növelése.”

A járvány okozta korlátozások miatt azonban ezt a feladatot nem tudta teljesíteni, az igazgatónő azt írja, közös akaratelhatározásból a megbízási szerződést módosították illetve kiegészítették, többek között a „Ne cipekedj, Nagyi!” futárszolgálati tevékenység koordinálásával, illetve lebonyolításának végrehajtásával.

Információink szerint a vásárcsarnok három vállalkozás részére küldte ki az ajánlatot, de arra egyelőre nem kaptunk választ, milyen szempontok alapján választották ki ezt a három vállalkozást. Közülük Marton Zsolt adta a legjobb ajánlatot az igazgatónő közlése szerint.

Marton Zsolt a piacon
fotó: Kiss Tamás

Lapinformációk szerint Marton Zsoltnak eredetileg heti négy alkalommal nyilvánosan főznie kellett volna a csarnokban, a piacon kapható termékek felhasználásával, és ezzel népszerűsítve az ott kapható árukat. A szerződés jelenleg is érvényes, és a „Ne cipekedj, nagyi” program is zajlik.

Marton Zsolt, a politikus

Marton Zsolt politikai pályája elején Hende Csaba embere volt, MDF-esként kezdte, éppúgy, mint Hende. Amikor Hende 2003-ban átigazolt a Fideszhez, Marton követte. Több cikluson át volt a Fidesz színeiben városi képviselő, a párt 2010-es győzelme után alpolgármesterré választották.

Marton alpolgármesterként 2014-ben a közgyűlésben
fotó: Mészáros Zsolt

A 2013-ban kirobbant kábítószer-botrány miatt háttérbe szorult, noha nem ő szerepelt az elhíresült videóban.

2013.09.26. 10:24

Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón?

/ közélet 110 hsz. 2 kapcs. /
Ez az a felvétel, amely alapján Czeglédy Csaba drogfüggőséggel vádolja az egyik szombathelyi alpolgármestert.
2014-ben nem indult a választásokon – állítólag Hende keze volt ebben is –, Marton visszavonult
2014.06.13. 13:07

Bréking: Marton Zsolt kiszáll a politikából

/ közélet gal. 17 hsz. 1 kapcs. /
A szombathelyi fideszes alpolgármester az imént tette közzé a Facebook-oldalán, hogy 14 év politizálás után visszavonul....
a közélettől.

Egészen 2019-ig, amikor a Pro Savaria színeiben képviselőjelölt lett

2019.09.04. 13:56

Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Illés Károly jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn ellen indul a választásokon

/ önkormányzati választás 2019 1 hsz. /
Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei a Pro Savariában gyülekeznek.
Szombathely 2. választókerületében, ami a 11-es Huszár út, a Vörösmarty utca északi része és a Welther Károly utca között helyezkedik el. Két ellenfele volt, Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) és Illés Károly, aki 2014 és 2019 között alpolgármester volt, gyakorlatilag Marton utóda.

A választókerületben Bokányi Adrienn nyert végül, Marton 107 szavazatot kapott, ami 4,6 százalékos eredménynek felelt meg.

Keresés

Hozzászólások

shopron: * m*g*lt k*sl*nyr*l f*nt v*n * k*r*, n*v*, *z *l*t*ltr*l m*g s*m...
Másodfokon is letöltendőt kapott a sorkifaludi halálos traktorbaleset okozója
rheingold1926: Sz*m*r* r*g*ny *z *m* *tt z*jl*tt Sz*mb*th*ly*n. Tr**n*n *ml*k*z...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen
polgartars: *kk*r l*h*t *l*bbr* l*pn*, h* * k*d*rc *k**t k**l*mz* *z *mb*r. ...
Meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere