NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Valóban havi félmilliót keres a szombathelyi vásárcsarnoknál Marton Zsolt, volt alpolgármester

Három vállalkozástól kértek ajánlatot.

Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában - írtuk pénteken megjelent cikkünkben

2020.05.22. 15:56

Marton Zsolt, volt fideszes politikus pénzért dolgozik a vásárcsarnoknak, így vett részt az önkéntesek piaci akciójában

/ közélet 3 hsz. /
Az önkéntesek segíteni akartak és segítettek is. Ők ingyen dolgoztak, a volt alpolgármester a piac reklámozásáért pénzt kapott és kap még most is.
.

Marton Zsolt a járvány alatt indított, amúgy abszolút pozitív és hasznos "Ne cipekedj, Nagyi!" akcióban tűnt fel márciusban. Kollégáink is kipróbálták

2020.03.30. 20:09

Mi is kipróbáltuk a Ne cipekedj Nagyi segítőrendszerét

/ közélet 2 hsz. /
A szombathelyi piac vezetése egy időseket támogató kiszállítórendszert szervezett. Ott jártunk, kipróbáltuk, milyen mások bevásárló csomagját összeállítani.
az akciót, aminek keretében önkéntesek vásároltak be a szolgáltatást igénylő időseknek, és házhoz is szállították a megvásárolt élelmiszert.

Önkéntesek között dolgozott

Marton az önkéntesek között dolgozott, kollégáink is azt hitték, hogy ő is egy önkéntes, egyébként egy kis irodában intézte a telefonokat és összeállította a bevásárlólistákat.

Aztán másfél hete, csütörtökön tartott online fórumot

2020.05.14. 18:59

Nem kapja meg a Haladás a várostól kért 20 millió forintot

/ közélet 49 hsz. /
Amíg tart a veszélyhelyzet, nem kerülhet sor lomtalanításra. De emellett még sok minden kiderült. Szombathely három alpolgármestere online fórumot tartott.
Szombathely három alpolgármestere. Itt tette fel a kérdést egy érdeklődő, hogy Marton Zsolt, milyen jogcímen dolgozik a vásárcsarnoknál, alkalmazásban van-e, és igaz-e, hogy havi félmillió forintot keres. A válasz csak annyi volt, hogy a vásárcsarnok rendben van, normálisan működik.

Marton Zsolt a piacon
fotó: Kiss Tamás

Mi is feltettük kérdéseiket a vásárcsarnoknak, a válaszból kiderült, hogy Marton Zsolt nincs alkalmazásban a vásárcsarnoknál, egy februári ajánlattételi felhívásukra jelentkezett, és mivel ő adta a legjobb árajánlatot, ezért kötöttek vele megbízási szerződést március 1-től.

Feladatáról ezt írta a vásárcsarnok igazgatója, Polákovits Marietta: „Ennek célja és tárgya a Vásárcsarnok kereskedelmi és gasztronómiai kínálatának fejlesztése érdekében a helyi termékek piacra juttatásának előmozdítása, különös tekintettel a Vas megyei tájjellegű termékekre. Emellett a megbízás célját képezi a Vásárcsarnok tevékenységének széleskörű promóciója, a területén értékesített termékkör, illetőleg azok felhasználásával készíthető gasztronómiai termékek népszerűsítése, e körben minél nagyobb nyilvánosság elérése. A Vásárcsarnok látogatói létszámának növelése, és az ott árusított termékkör spektrumának növelése.”

Mivel a járvány alatt ezt a tevékenységet nem tudta elvégezni, közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy Martont megbízzák az önkéntes akció koordinálásával, illetve lebonyolításával.

Ezután jelent meg pénteki cikkünk, mi viszont újabb kérdéseket tettünk fel a vásárcsarnoknak.Arról, hogy hol jelent meg az említett ajánlattételi felhívás, milyen szempontok alapján választották ki, hogy kinek küldjenek ajánlatot, és hogy mennyi pontosan a nyertes ajánlat megbízási díja.

A hétfő reggel megérkezett válaszból kiderül,

Marton Zsolt valóban havi 500 ezer forintot kap a vásárcsarnoktól,

és hogy három vállalkozótól kértek ajánlatot, ezek közül volt a legjobb Marton ajánlata. Az igazgatónő azt is írja, az ajánlattételi felhívást a vásárcsarnok versenyszabályzatának megfelelően tették közzé.

A vásárcsarnok válasza

"Az ajánlattételi felhívást intézményünk versenyszabályzatának megfelelően tettük közzé. Három gazdasági szereplőnek küldtünk ki ajánlattételi felhívást, melyek kiválasztásánál a következő szempontokat vettük figyelembe: szombathelyi székhelyű, kellő tapasztalattal rendelkező, cateringgel (vendéglátóipari kitelepüléssel) foglalkozó, a város lakossága számára ismert gazdasági szereplők legyenek, akik a vendéglátóipari tevékenységüket kellő marketing tevékenységgel is alátámasztják (aktív social media, blog, video, stb.).

A legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Ajánlattevővel kötöttünk szerződést. Hirdetést, nyomtatott lappéldányokat nem ír elő versenyszabályzatunk. A legkedvezőbb ajánlat 500.000,-Ft volt."

Hozzászólások (29)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zenefirkasz: Sz*r*nt*m s*jn*s v*gy s*m, - *z *lt*s j*l*n *t*m*t *s *zt t*k*nt...
Április végéig kiderül, lesz-e idén Sziget
lionking: Ny*g*dt*n *rj*n*k *m*t *k*rn*k. M*l*t *m*t k*ll *lv*g*zz*k,* s*j...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
iszek: * N*r** *t- Br*nn*r krt- * k*rf*rg*l*m *gy v*cc. Kb.*gy *v* *p*t...
Módosulás előtt a KRESZ, sokan kiakadnak majd a változáson
j...: *mb*r*k . M**rt k*ll *gy *ly*n k*t*l*c** m**tt *lr* m*nn* ?...
„Öt napja csak fekszem a kórházi ágyon, és várom, hogy történjen valami”
miki1950 : * K*ll*n* K*s K*rt n*m m*gy * Y**T*b* -*n. ...
Élő online koncert a Nyugaton!