NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Parkolási para a szombathelyi kórháznál: az új automaták is engedélyezik a plusz egy óra ingyenes parkolást

Egy olvasói bejelentés végére tettünk pontot.

Még múlt hétfőn, szeptember 2-án kereste fel lapunkat egy olvasó, aki szomorúan számolt be arról, hogy megváltozott a parkolási rend a szombathelyi kórház előtt és környékén. Az úr azt mondta a telefonban, hogy kicserélték a parkolóautomatákat, emiatt pedig megszűnt a kék övezetre járó plusz 60 perces kedvezmény.

Ahogyan az a SZOVA oldalán is olvasható, az egészségügyi díjzónában

jegykiadó automatánál megvásárolt és felhasznált parkolójegyek érvényessége minimum 60 perc időtartamra megvásárolt és felhasznált parkolójegy esetén 60 perc díjmentes parkolási idővel automatikusan meghosszabbodik

.

Ez Szombathelyen a következő helyeken érvényes: Markusovszky u. /Kórház/ Deák F. u. - Horváth B. körútig/, Deák F. u. (Paragvári u. – Honvéd tér között), Deák F. u-i belső parkoló /Március 15. tér 3/a. és 4. mögött/, Báthory u., Hübner u., Domonkos u., Kórház köz, Liszt F. u., Karinthy F. u., Karinthy F. u-i két belső parkoló / Karinthy F. u. 2. és Karinthy F. u. 3.mögött/, Könyvtár és környéke /Petőfi S. u. és Liszt F. u. között/ és a Március 15. tér.

fotó: Józing Antal

Ezért hát felkerestük a SZOVA-t, hogy megkérdezzük, valóban kicserélték-e az automatákat és ha igen, mi az oka. Valamint, hogy befolyásolja-e a csere az egy óra parkolás után járó plusz 60 perc díjmentes parkolási időt vagy csak valamiféle félreértés történhetett.

Türelmesen vártunk a válaszra, hiszen gondoltuk, még mindig tarthatnak a szabadságolások. Szerdán aztán érkezett egy rövid e-mail, amiben elnézést kértek a csúszásért, mivel levelünket a spamek közé dobta a rendszer és még csak most vették észre, de türelmünket kérték és megígérték, hogy küldik a választ. Tehát továbbra is türelmesen vártuk az ígért levelet, ami végül egy héttel később ért célba.

A válaszból kiderült, hogy az elmúlt időszakban hét darab új érintőkijelzős, paypassos bankkártyaolvasóval ellátott parkolóautomatát helyeztek üzembe a városban és ebből kettő valóban a Markusovszky kórház környezetében landolt.

Itt, az úgynevezett egészségügyi díjzónában a minimum 60 perc időtartamra megvásárolt és felhasznált parkolójegy további 60 perc díjmentes parkolást tesz lehetővé. Ez továbbra is érvényes, az új automaták esetében is

– áll közleményükben.

fotó: Józing Antal

Változás viszont történt. Azt írták, hogy az egy óránál hosszabb időre megváltott jegy esetén az érvényesség végénél a díjmentes plusz 60 percet nem tüntetik már fel a jegyen. Helyette viszont szerepel egy rövid tájékoztatószöveg, hogy a parkolójegyen látható időponton túl egy órával még érvényes marad a jegy.

A változásnak az az oka, hogy az új, korszerű gépek a korábbiaktól eltérő szoftverrel működnek. A rendszer németországi szállítója számára teljesen új igény a Szombathelyen, az egészségügyi díjzónában használt „plusz egy óra érvényesség” beállítása, szakemberei dolgoznak az általunk kért funkció kialakításán

– indokolták, de hozzátették, hogy panasz és kérdés sem érkezett még hozzájuk az új rendszerrel kapcsolatban, ők azt tapasztalták, hogy zavartalanul működnek az új automaták a kórháznál.

fotó: Józing Antal

Egyébként amíg vártuk a válaszokat, mi is kimentünk, hogy szemügyre vegyük ezeket a szép új automatákat. Őszinték leszünk, megértjük olvasónk félelmét és fenntartásait az új rendszerrel kapcsolatban. Valóban bonyolultabb lett az automata kezelése a menüsor miatt és ez főleg az idősebbeknek okozhat nehézséget, hiszen ők azok, akik kevésbé jártasak a modern technológia rejtelmeiben.

Ráadásul az egy óra parkolás után járó plusz 60 perc sem egyértelmű, így teljesen jogos volt olvasónk kérdése. Az egyik automatán ugyanis fel van tüntetve, a másikon viszont nem szerepel semmiféle tájékoztatás.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról