NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

„Már két hónapja megy az oltás, azt gondolnánk, hogy olajozott a gépezet” – Helyzetjelentés a szombathelyi oltópontokról

Újabb olvasói levelet kaptunk az egyik szombathelyi kórházi oltópontról. Írója pedig nem csak egyetért a korábbival, de újabb problémákat is felvet.

Nagy port kavart múlt héten leközölt olvasói levelünk,

04.15. 11:37

„Boldog voltam, ez is megvan. De valami mégsem stimmelt”

/ covid 19 50 hsz. /
Olvasónk szerint veszélyeztetik az egészséges, oltásra érkező embereket a szombathelyi kórház egyik oltópontján, ugyanis közvetlenül a Covid-osztály mellett van.
melyben arról írt egy frissen oltott szombathelyi, hogy bár minden flottul ment a Markusovszky kórház belgyógyászati oltópontján, hamar rájött, hogy valami mégsem stimmelt. Az oltás után ugyanis körülbelül 50 ember ült a várakozópontnak kinevezett teremben, ami – elmondása szerint – alig 10 méterre van covidos fertőzőosztálytól.

Kérdéseinket akkor elküldtük a szombathelyi kórháznak és a Vas Megyei Oltási Munkacsoport több tagjának is, választ azonban azóta sem kaptunk. Viszont ennek apropóján olvasóink még több oltási történetet osztottak meg velünk, ezek közé tartozik az alábbi is.

Később már 30-40 fős torlódás volt

A történet ugyanott játszódik, ugyanazon a napon, de olvasónk azt mondja, volt más probléma is ezen az oltóponton. Mint mondja, őt egy ebéd utáni időpontra hívták be, és egészen az adminisztrációig rendben mentek a dolgok.

Elvették az előre kitöltött papírt, ráírták, hogy melyik karba kérte az oltást, és várnia kellett. De már itt eljöttek a problémák. A szűk folyosón ugyanis akkor már nagyon sokan várakoztak. Lehet, hogy az ebédidő utáni időpont okozott kisebb, 30-40 fős torlódást? – teszi fel a kérdést olvasónk.

Közben pedig folyamatosan jött a többi oltásra behívott is, és bár közülük nagyon sokat már szólítottak is pár perc után, néhányan azonban – köztük olvasónk is –, hiába várakoztak, nem szólították őket. Ezalatt pedig többen azok közül, akik utánuk érkeztek, már beoltva, vidáman mehettek is a dolgukra.

„A folyosón egyre többen voltunk, szellőzés minimális. Ha eddig nem, akkor majd itt biztosított a fertőzés. Távolságtartás, 10 m 2 ? Ugyan már, nem bolt ez. Kb. 50 percnyi várakozás után egy katonanő jelent meg egy darab papírral, hogy felírja azokat ez enyhén ideges pácienseket, akik már régóta várakoznak” – meséli.

Ők pedig szépen fel is iratkoztak, és innen már szinte pikk-pakk meg is volt az oltás, alig fél órát kellett várniuk. Közben viszont ugyanazon az oltási helyen, ugyanabban a helységben oltották a frissen érkezetteket is. Olvasónknak „csak” egy és negyed órát kellett várakoznia a folyosón, 30-40 ember társaságában. De volt, aki rosszabbul járt.

Nem mentek oda korábban

Mint mondja, ugyanazt tapasztalta, mint ami korábbi cikkünkben

04.15. 11:37

„Boldog voltam, ez is megvan. De valami mégsem stimmelt”

/ covid 19 50 hsz. /
Olvasónk szerint veszélyeztetik az egészséges, oltásra érkező embereket a szombathelyi kórház egyik oltópontján, ugyanis közvetlenül a Covid-osztály mellett van.
szerepelt. Az abban megfogalmazottakhoz hasonlóan a földszinten is folyamatos volt a mozgás a folyosón, jöttek-mentek az oltáshoz nem köthető egészségügyi dolgozók is, szlalomozva a várakozók között.

fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Mielőtt még megkapnánk, hogy bizonyára sokkal korábban érkeztünk a megadott időponthoz képest, okulva a kormánybiztosi dörgedelemekből, hát nem. Csak 5 perccel előbb érkeztem az épülethez, a regisztrációnak kis időt hagyva. Sorstársaim a beszélgetések alapján szintén próbáltak pontosak lenni” – mondja.

Lenne gördülékenyebb megoldás?

Hozzáteszi viszont, hogy van egy dolog, ami előtt értetlenül áll. Ha ugyanis legalább 3 lista van 3 helyen arról, hogy kit, hova, hány órára hívnak be oltásra, akkor miért nem lehet azokon folyamatosan nyomon követni az oltásra érkezőket? Miért nem írják rá a papírra az érkezési és/vagy a tervezett oltási időt ahelyett, hogy melyik karba kérjük az oltást? – kérdezi.

Úgy gondolja, ha már ragaszkodnak a papírhoz, akkor ha egy ilyen nagy stócot egyben bevisznek a regisztrációtól, egyből láthatná az oltószemélyzet, hogy ki várakozik esetleg régóta.

„Félreértés ne essék, nem az ott dolgozó személyzet munkáját szeretném kritizálni, nekik a maximális tisztelet és megbecsülés jár. Hanem azét, aki ezt így megszervezte vagy jóváhagyta. Nem lehetne egy szellős helyen, nem kórházban, esetleg covidos betegektől távol megoldani?” – kérdezi ő is, akárcsak a korábbi levél írója.

Mint mondja, mindig irigykedve nézi a külföldi oltóhelyeken készült fotókat, melyek láttán elgondolkozik azon, hogy vajon itt Magyarországon nem lennénk-e képesek erre?

„Már két hónapja megy az oltás, azt gondolnánk, hogy olajozott a gépezet”

Azon a pénteken is lelkesen indult el a kórházba, mivel már nagyon várta, hogy sorra kerüljön. Ráadásul a már beoltott családtagjai és ismerősei is mind boldogan mesélték, hogy milyen flottul zajlott minden, így ő is bizakodott.

„Igaz közülük egy sem a Markusovszkyban kapta meg az oltását, de a már 2 hónapja zajló folyamatos oltások miatt úgy gondolnánk, olajozott a gépezet. Végső soron lehet, hogy csak azt akarták elérni, nehogy csalódjunk, és így biztosították az igazi 'békebeli' eü-s élményt?! Itt és akkor sikerült. Előre 'várom' a második oltást ugyanott” – zárta mondandóját.

Az újabb olvasói beszámolóval kapcsolatos kérdéseinket múlt pénteken küldtük el az illetéseseknek, választ azonban most sem kaptunk. Ha ez netalán változna, frissítjük írásunkat.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után